Întâlniri în atelier #3 – Invitat Șerban Savu @ SwitchLab

Întâlniri în atelier #3 - Invitat Șerban Savu @ SwitchLab | the weeping willow

Marți23 apriliede la 18:30, la SwitchLab (Palatul Universul, Str. Ion Brezoianu 23-25, Corp A, etajul 5) are loc cel de-al treia eveniment din cadrul proiectului Întâlniri în atelier: despre practici artistice în arta contemporană. Invitatul serii este Șerban Savu, pictor ce trăiește și lucrează la Cluj, cunoscut internațional pentru scenele sale ce reprezintă situații care vorbesc despre rutină în viața de zi cu zi din România contemporană.

Prin picturile sale artistul operează conexiuni subtile între imagini din istoria recentă și istoria artei, investighează raportul dintre joc și convenție în reprezentarea picturală, făcându-ne ulterior să avem revelația descoperii poeticii banalului cotidian în realitatea imediată.

Participări expoziționale recente:

2019  En dérive, Le Lait Centre D’art Contemporain, Albi, Franța (solo); The Influencing Machine, Nicodim Gallery, București; L’atelier sans fin, Atelier Brâncuși, Paris, Franța; La Brique, the Brick, Cărămida, La Kunsthalle, Mulhouse, Franța; Ex-East, past and recent stories of the Romanian Avant-Garde, Espace Niemeyer, Paris, Franța; 2018 – Ciprian Mureșan and Șerban Savu, L’entretien infini, Une saison roumaine, Centre Pompidou, Paris, Franța; BioPerversity, Nicodim Gallery, Los Angeles, SUA; 2017 – Disruptive Imagination – Making Windows Where There Were Once Walls, Gallery of Fine Arts, Ostrava, Republica Cehă and the Ferenczy Museum Center, Szentendre, Ungaria; 2016 – New Works, Nicodim Gallery, Los Angeles, SUA (solo); 2015 – Pictures at an Exhibition, Plan B Gallery, Berlin, Germania (solo); 2009 – The Edge of the Empire, David Nolan Gallery, New York, SUA (solo).

///

Întâlniri în atelier: despre practici artistice în arta contemporană este un proiect care pune în legătură mai multe generații de artiști și încurajează împărtășirea de cunoștințe și experiență folosind două formate:
– interviul cu artiști contemporani din zona artelor vizuale care expun internațional și care au abordări și practici artistice diferite;
– atelierele-laborator, unde artiștii invitați lucrează cu un grup de tineri, oferind consiliere, ghidare și analiză pe proiecte.

Interviurile sunt realizate sub forma unor întâlniri cu public, formatul lor fiind gândit astfel încât să permită întâlnirea cu artiști din diferite generații, pentru a afla cum s-au format aceștia, cum își dezvoltă ideile, care sunt temele care îi interesează, sursele de documentare, raportul cu instituțiile de pe scena artistica românească și internațională. Este o ocazie de a vorbi și a afla mai multe despre modul cum lucrează aceștia și procesul lor de lucru, dar și cum acestea sunt integrate în existența cotidiană.
Întâlnirile sunt gândite pentru studenți / tineri artiști, dar ele sunt interesante pentru toate categoriile de public preocupat de arta contemporană.

Gazdă: Aurora Király

Organizator: Switch Lab
Parteneri: Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Asociaţia pentru Artă Ilfoveanu, Asociația Galeria Nouă
Partener media: Radio România CulturalRFI RomaniaZeppelinModernism, Feeder

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN

///

Aurora Király abordează domeniul artei contemporane din diverse perspective – ca artist, curator, manager cultural. A absolvit Universitatea Națională de Arte București și Masterul de Management Cultural EcumEst. Din 2007 predă la Departamentul Fotografie și Imagine Dinamică al Universității Naționale de Artă din București. Între 2007-2012 coordonează Mărturii XXI – Revizitând trecutul / O colecție de interviuri video realizate cu artiști, critici și istorici de artă români din diferite generații, produs de Galeria Nouă. Tot în 2007 editează cartea bilingvă (româna-engleză) Fotografia în arta contemporană. Tendințe în România după 1989, publicată de Galeria Nouă la Editura Unarte București. Din 2012 se implică și se interesează constant să dezvolte programe educaționale care să contribuie la înțelegerea artei contemporane de către copii și adulți.

SwitchLab este o platformă inițiată de Dani Ghercă și Nicu Ilfoveanu care reunește un spațiu de artă contemporană și un studio de fotografie, asociere ce are ca scop susținerea producției de proiecte artistice care folosesc medii precum imaginea si sunetul.

* Foto: Șerban Savu – Salcia plângătoare, 2018

Leave a reply (we review all comments)