feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Imbold Cultural: Eminescu Remixed de Ziua Nationala a Culturii

Sun, 15 Jan 2017 ⏐2:00 pm - 10:00 pm

Imbold Cultural

Imbold Cultural la Ziua Culturii Române

 

Duminică, 15 ianuarie, Asociația Culturală Imbold sărbătorește ZIUA CULTURII ROMÂNE și 167 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu alături de patru artiști din zona artelor vizuale.

De la ora 14:00, în Grădina Acuarela de pe Strada Polonă nr. 40, Imbold Cultural aduce arta în zăpadă și se bucură de temperaturile scăzute printr-un performance de modelaj în zăpadă și sculptură în gheață, video- mapping și ilustrație.

 

„Imbold Cultural” debutează cu ilustrația. Andrei Argaetic va reprezenta o serie de ilustrații introductive a universului eminescian cu versuri și elemente fantastice aspațiale și atemporale din poeziile marelui poet.

 

Următoarea componentă din puzzle-ul cultural este sculptura. Cei doi sculptori, absolvenți UNArte: Misha Diaconu și Marian Mardare. Misha, unul dintre cei mai bine cotați sculptori tineri în metal, va ciopli de data aceasta într-un bloc de gheață, iar Marian, artist specializat în lucrul cu lut și rășină, va modela zăpada. Performance-ul celor doi artiști va avea loc în grădină și va avea ca rezultat o lucrare artistică sugestivă pentru opera sau viața lui Mihai Eminescu.

 

Lucrarea finală va fi adusă la viață după lăsarea întunericului de animația colectivului de artiști digitali Aural Eye. Aceștia vor mapa suprafața lucrării și o vor îmbrăca cu lumină și culori folosind mai multe proiectoare și mixerele digitale.

 

Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale în cadrul programului Ziua Culturii Naţionale 2017.

 

Asociația Culturală Imbold este o organizație non-guvernamentală care are ca scop promovarea industriilor creative și, în special, a artelor vizuale, din România. Imbold este un generator de artă contemporană care îşi propune ca, prin proiecte culturale de vizibilitate mare, să aducă în lumină artiştii români contemporani.

www.cuimbold.ro

 

 

 

 

Details

Date:
Sun, 15 Jan 2017
Time:
2:00 pm - 10:00 pm
Event Categories:
,
Event Tags:
, , , ,
https://www.facebook.com/events/1632093653762716/

Organizer

CuImbold
View Organizer Website

Venue

Acuarela
str. Polonă, nr. 40
București, Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.