feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Premieră: Iluzionistele – de Mădălina Dan

Fri, 6 Aug 2021 7:30 pm Tue, 10 Aug 2021 8:30 pm

Iluzionistele - de Mădălina Dan

Premieră: Iluzionistele – de Mădălina Dan

„Iluzionistele” a avut premiera în 2009. În 2021, lucrarea semnată de Mădălina Dan revine pe scenă într-o nouă premieră a spectacolului realizat de această dată alături de o nouă generație de performeri.

Spectacolul este o prelungire a etapei ludice din primele stadii ale vieții, caracterizată prin joc, inocență și entuziasm continuu în a percepe și a transforma lumea. Respinge automatismele, clasificările și simplificările care iau locul magiei în viața de adult și revine la logicile și relaționările care fac realitatea și imaginarul, invizibilul și vizibilul, posibilul și imposibilul să se întrepătrundă în gândirea nediferențiată a copiilor.

Refacerea spectacolului oferă autoarei ocazia de a-și asuma demersul artistic de atunci dintr-o perspectivă mai matură, dar și de a-și asuma și sublinia identitatea și realitatea feminină, prin cercetarea de noi modalități de exprimare prin mișcare, chestionarea convenției scenice, metode compoziționale aplicate în improvizație, abordări sincretice de exprimare cu mișcare, sunet, obiecte, text.

Materialul creează o punte de legătură între prezențele feminine din distribuția originală – Carmen Coțofană, Maria Baroncea, Mihaela Dancs și noua distribuție – Alexandra Bălășoiu, Smaranda Găbudeanu, Georgia Măciuceanu, Laura Murariu, Virgina Negru.


Credite

Conceptul si direcția artistică: Mădălina Dan
Coregrafia: Alexandra Bălășoiu, Andreea Belu, Smaranda Găbudeanu, Georgia Măciuceanu, Laura Murariu, Virgina Negru, Madalina Dan
Cu: Alexandra Bălășoiu, Smaranda Găbudeanu, Georgia Măciuceanu, Laura Murariu, Virgina Negru
Costume: Paula Dunker
Asistență producție: Georgia Măciuceanu
Asistență costume și scenografie: Smaranda Găbudeanu
Light design: Alexandros Raptis

🎟 Bilete:

6 august: https://www.kompostor.ro/11554
7 august: https://www.kompostor.ro/11557
10 august: https://www.kompostor.ro/11558

💡 Spectacol prezentat în cadrul proiectului cultural „Distanțe și reapropieri”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

CNDB

0746 099 942

View Organizer Website

Centrul National al Dansului București

CNDB National Center of Dance, Bulevardul Mărășești 80-82
București, 030167 Romania
+ Google Map
021 318 86 76
View Venue Website
20lei – 35lei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.