feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Hidden Treasures//Maria Bălan//Neștiuții

Fri, 5 Oct 2018 - Wed, 17 Oct 2018

Hidden Treasures//Maria Bălan//Neștiuții

Hidden Treasures//Maria Bălan//Neștiuții

„Neștiuții”(sau „Oamenii orașului”) este cea de-a doua expoziție din seria „Hidden Treasures” – o inițiativă pentru sprijinirea tinerilor artiști români.

Între 5 și 17 octombrie, Maria Bălan va expune la Hidden picturi și lucrări grafice care îi au în centru pe oamenii fără adăpost:
„[…] este un proiect personal încheiat care constă în adunarea și ilustrarea unei realități dureroase și în același timp ignorate de către autorități, dar și de către noi, oamenii obișnuiți care merg în fiecare zi pe stradă și observă cel puțin un caz pe care eu îl ‘denumesc <<neștiutul>>. Este vorba, de fapt, despre aceste ființe lăsate în seama hazardului, pe care societatea preferă să le țină undeva la granița ei, și anume oamenii străzii. […] În principiu, spațiul public este unul în care cu toții suntem vulnerabili, expuși privirilor celorlalți. Orice om, în momentul în care se află în afara zonei sale de confort, afișează o mască, se prezintă într-un anumit fel, așa cum vrea el să fie perceput de ceilalți. Oare acești oameni mai au percepția spațiului public și a propriei imagini sub privirile celorlalți? Cum se raportează ei la spațiul public și la ideea de <<acasa>>? Cum au ajuns să nu mai aibă un acoperiș deasupra capului? A cui este vina, a cui problemă ar trebui să fie acești oameni? Cum îi putem ajuta? Sunt întrebări pe care mi le-am pus și pe care vă invit și pe voi, privitorii, să vi le adresați, aducând în fața voastră imaginea derizoriului în forma ei plastică.”

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 5 octombrie, începând cu orele 19:00. Expoziția poate fi vizitată până pe 17 octombrie inclusiv, iar intrarea este liberă.

Update: citește interviul cu Maria Bălan, publicat în Ianuarie 2019, pentru a afla mai multe despre expoziția “Neștiuții” și activitatea ei.

Details

Start:
Fri, 5 Oct 2018
End:
Wed, 17 Oct 2018
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/341023196653500/

Organizer

Hidden – The Social Space
Phone:
0735830630
View Organizer Website

Venue

Hidden – The Social Space
cornescu 4
Bucharest, Bucharest 011662 Romania
+ Google Map
Phone:
0735830630
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.