Goethe-Institut DESCHIDE PAVILION 32 cu o instalație teatrală inedită: HIKIKOMORI

Goethe-Institut DESCHIDE PAVILION 32 cu o instalație teatrală inedită: HIKIKOMORI

Goethe-Institut DESCHIDE PAVILION 32 cu o instalație teatrală inedită: HIKIKOMORI

În noiembrie, Goethe-Institut DESCHIDE pentru tine PAVILION 32 cu o instalație teatrală inedită: HIKIKOMORI

HIKIKOMORI este un termen ce provine din limba japoneză şi desemnează o persoană care a decis să se izoleze de lumea exterioară pentru o perioadă nedeterminată.

„O instalaţie teatrală un pic altfel, ce poate sta la fel de bine într-un muzeu de artă contemporană, într-un teatru sau în subsolul blocului. Sau într-o cameră. Din care nu mai ieşi, pentru că internetul iţi oferă “şansa” unei familii mai mari.” (Vlaicu Golcea)

Timp de patru zile Goethe-Institut pune la dispoziţia publicului o instalaţie teatrală creată de artistul Vlaicu Golcea: HIKIKOMORI, după un text de Holger Schober tradus de Ciprian Marinescu.
Pe 5, 6, 8, 9 noiembrie între orele 18:00-20:00, publicul iubitor de teatru este invitat să viziteze instalaţia teatrală, iar apoi, zilnic între orele 20:00-21:00 continuăm experiența HIKIKOMORI cu un performance live realizat de Nicoleta Lefter, în compania înregistrată a actorilor Raluca Aprodu şi Emil Măndănac. (Recomandare de vârstă: +16)
Subiectul piesei: spectatorul se află in mintea lui H – sunt opt ani de când s-a închis în camera sa şi refuză să iasă în lumea la care se conectează exclusiv prin chat.
Intrarea este liberă iar performance-ul are loc în limba română. Pentru a rezerva locuri vă rugăm să scrieţi un e-mail la adresa: tamina.bojoanca@goethe.de

Eveniment conex instalaţiei teatrale:

Joi, 8 noiembrie, de la ora 21:30 va avea loc în decorul instalaţiei un concert audio-vizual intitulat Turnul Negru, susţinut în premieră în Bucureşti de către artiştii Vlaicu Golcea şi Mihai Păcurar.

Realizarea HIKIKOMORI în limba română a fost posibilă în urma proiectului de TEATRU GERMAN CONTEMPORAN lansat anul acesta de Goethe-Institut, proiect ce a facilitat traducerea din germană în română a peste 50 de piese de teatru din spațiul germanofon.

Pentru mai multe informaţii despre text sau dacă doriţi să descoperiţi şi alte traduceri, vă învităm să intraţi pe pagina rubricii despre Teatrul German Contemporan:
https://bit.ly/2SbnPoX

Istoricul proiectului:
Spectacolul a fost produs în 2017 de Asociaţia Culturală Isvor, co-finanţat de AFCN şi a fost prezentat în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Braşov.
Artistul Vlaicu Golcea, iniţiatorul proiectului, descrie Hikikomori cu propriile cuvinte:

„Un recital actoricesc puternic şi emoţionant susţinut de Nicoleta Lefter, una dintre cele mai valide prezenţe performative ale ultimilor ani, din punctul meu de vedere. Raluca Aprodu şi Emil Măndănac o asistă cu prezenţa lor digitalizată. Un nucleu creativ ce-i cuprinde pe Cristina Milea şi pe Mihai Păcurar, alături de o echipă formată din artişti autentici pe care îi puteţi descoperi în caseta informativă sau pe site-ul nostru web. Un spectacol independent. O instalaţie teatrală un pic altfel, ce poate sta la fel de bine într-un muzeu de artă contemporană, într-un teatru sau în subsolul blocului. Sau într-o cameră. Din care nu mai ieşi, pentru că internetul iţi oferă „şansa” unei familii mai mari. Care este la fel de mică, se pare… Video & audio games (la propriu şi la figurat), chat, flirt, reţele de „socializare”, recluziune şi o cerere infinită de afecţiune ce nu poate fi stăvilită decât cu preţul iubirii de sine. O chestionare a familiei, o discuţie latentă despre responsabilitate şi victimizare parentală, fragilitate, imaginar, eros şi presiuni ale culturii cyber-pop. (Vlaicu Golcea, Bucureşti, 2018)

Echipa:
Nicoleta Lefterperformer (live)
Raluca Aproduperformer (audio)
Emil Măndănacperformer (audio), foto
Cristina Mileaobiect-instalație şi costume
Mihai Păcurar – video
Vlaicu Golceaconcept şi sound-design
Gabriella Spiridonasistent instalație
Ioana Bodaledocumentare video & trailer
Florin Ghenade şi Bogdan Gîrbovanfoto

Resurse on-line: http://hikikomori.ro
Arhivă teasere: https://bit.ly/2PyNh9j

Un spectacol produs în 2017 de Asociaţia Culturală Isvor şi co-finanţat de AFCN.
Pavilion 32 este noua sala de evenimente a Goethe-Institut, din Calea Dorobanţi, aflat în a treia clădire a noului sediu Goethe-Institut şi care găzduieşte o sală de evenimente la parter şi o bibliotecă la etajul întâi.

Leave a reply (we review all comments)