feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Freeshop de Cadouri – {Comunitaria 2018}

Thu, 20 Dec 2018 ⏐8:00 pm - 11:00 pm

Freeshop de Cadouri - {Comunitaria 2018}

Freeshop de Cadouri – {Comunitaria 2018}

Freeshop sus răsare,
Ia cadoul mare
Adu tot ce lucește
Și nu-ți mai folosește.

DISCLAIMER: acesta nu este un freeshop de haine.❅

În preajma sărbătorilor de iarnă se dau foarte mulți bani pe foarte multe lucruri inutile, așa că ne-am gândit să scoatem CADOUL în afara consumului.

Vrem sau nu vrem, primim sau dăm cadouri de crăciun. De multe ori ce primim nu ne place și ce ne-ar plăcea nu ne permitem.

Vino la primul Freeshop de cadouri. Aduci ce nu-ți mai trebuie și te umpli de cadouri nou-nouțe, gata pentru masa în familie sau întâlnirea cu prietenii.

Adu doar ce crezi că ar putea fi un cadou drăguț, chestii pe care nu le arunci pentru că sunt uzate ci doar pentru că nu ai nevoie de ele sau nu sunt genul tău.
Exemple: cartea aia care-ți place foarte tare și ai primit-o în triplu exemplar de la toți prietenii tăi; brățara de argint primită de la bunica; o veioză, dacă ai prea multe prin casă; cadourile de la fostul iubit/fosta iubită pe care vrei să le lași în trecut; vaza aia care chiar nu se asortează cu restul camerei; una dintre zecile de păturici/mănuși/căciuli/eșarfe primite la alte crăciunuri; o haină nouă care-ți place, dar nu o porți; cana/agenda/rama/lumânările ce le tot aduni în dulap; spuma de baie cu mirosul care nu-ți place; și orice alt cadou îți mai vine în cap.

DISCLAIMER: acesta nu este un freeshop de haine.❅

———————————————————————————-
Manifestul Freeshopului:

• Freeshopul functioneaza pe principiul impartirii de bunuri intre indivizi, reprezentand un proiect de auto-organizare anticapitalista (se opune ideii de bani care sunt investiti in consum).
• Spre deosebire de magazin sau talcioc „tranzactiile” se fac fara bani si nu implica reciprocitatea, fapt ce contrazice logica fundamentala a pietei.
• Freeshopul nu reprezinta un centru caritabil fiind deschis absolut tuturor celor care doresc sa ofere sau sa primeasca anumite obiecte. Astfel, acesta reprezinta unul dintre putinele contexte sociale in care toti indivizii sunt egali in drepturi si posibilitati de achizitionare bunurilor.
• Pe langa valoarea materiala, obiectele din freeshop au si o valoare istorico-sentimentala purtand amprenta trecerii timpului, impreuna cu cea a posesorilor anteriori.
• Componenta ecologica este de asemenea semnificativa, majoritatea lucrurilor din freeshop fiind refolosite si incurajand reciclarea.

In spatele ideii de freeshop exista o puternica semnificatie generata de circuitul bunurilor in natura si al apropierii intre indivizi care nu se cunosc personal. De asemenea, freeshopul reprezinta in sine un manifest anticapitalist spunand NU consumerismului, proceselor de productie, banilor si puterii cu care acestia ii investesc pe posesorii lor.

Details

Date:
Thu, 20 Dec 2018
Time:
8:00 pm - 11:00 pm
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/927326757656925/

Organizer

Macaz
View Organizer Website

Venue

MACAZ
Calea Moșilor, nr. 106
Bucharest, Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.