feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Focus pe relații în septembrie la Reactor

Sat, 19 Sep 2020 ⏐8:00 pm - Tue, 29 Sep 2020 ⏐9:30 pm

Reactor Septembrie 2020 program

În sfârșit sfârșitul – premieră și spectacole care vorbesc despre comunitate: în a doua parte a lunii septembrie, la Reactor se discută despre nevoia de apartenență.

Atunci când echipa Reactor și-a propus să vorbească despre importanța grupului social, la începutul anului, nimeni nu bănuia că în scurt timp această temă avea să capete noi înțelesuri în urma unei crize mondiale care ne-a forțat să ne reevaluăm prioritățile și pe noi înșine. Proiectul Corelații a fost gândit ca o temă de gândire prin mijloace artistice la lucruri care ne preocupau: familie, comunitate, nevoia de a face parte dintr-un grup și felul în care ne lăsăm șlefuiți și ne adaptăm personalitatea la grupul respectiv. Cele două spectacole create în cadrul proiectului, De neconceput și În sfârșit sfârșitul, mențin tema de gândire, lăsându-se în același timp influențate de context. De neconceput a devenit un spectacol online, o meditație auto-reflexivă la funcția comunitară a teatrului, iar În sfârșit sfârșitul va avea premiera luna aceasta, în 29 septembrie, ora 20, tot online, preînregistrat în studio, dar și sub forma unei proiecții speciale la sediul Reactor, pentru un număr redus de spectatori.

În sfârșit sfârșitul, pe un text de Brîndușa Ban și regizat de Diana Dragoș, vorbește despre căutarea unui punct stabil atunci când totul în jurul tău, de la familie la planetă, pare să fie la un pas de distrugere. Dar ce se întâmplă atunci când salvatorul este el însuși un agent al distrugerii?

Evenimentele fac parte din proiectul cultural „Corelații”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Evenimentul este de asemenea co-finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca prin proiectul „Reactor 2020. Public și cadre de creație”.

 

PROGRAM FOCUS CORELAȚII

 

19 septembrie, ora 20

TOATE LUCRURILE PE CARE MI LE-A LUAT ALOIS

de Cosmin Stănilă

Regie: Andrei Măjeri
Cu: Emőke Kató, Lucian Teodor Rus
Decor: Adrian Balcău
Sound design: Adrian Piciorea
Light design & sonorizare: Cătălin Filip
Video: Mihai Stanciu

Când actrița Eszter Nagy este diagnosticată cu demență, fiul ei, Cristi, alege să se întoarcă acasă pentru a o îngriji. În încercarea de a-și proteja mama de suferințele bolii și de a-i conserva imaginea publică și personalitatea artistică, lui Cristi începe să-i scape printre degete propria viață. Boala lui Eszter devine un al treilea personaj pe care cei doi îl înfruntă cu umor și curaj, dar care îi va face să se îndoiască de concepțiile lor despre grijă, iubire și demnitate.

 

20 septembrie, ora 20

DE NECONCEPUT

Creat de: Alexandra Caras, Ana Cucu-Popescu, Tom Dugdale, Raluca Mara, Oana Mardare, Lucian Teodor Rus, Paul Socol
Cu: Alexandra Caras, Tom Dugdale, Raluca Mara, Lucian Teodor Rus, Paul Socol
Regia: Tom Dugdale
Traducerea: Ana Cucu-Popescu
Video, sunet și montaj: Mihai Stanciu și Paul Luchian
Muzică originală: Max Anchidin

Un grup de actori se zbate să comunice și să creeze într-o lume pe care nu o mai recunosc. Când negarea, furia, evadarea, nici măcar realitatea virtuală nu le mai asigură confortul, găsesc speranța în cel mai neașteptat loc…

 

24 septembrie, ora 20

TOTUL E BINE CÂND SE TERMINĂ

De Andreea Tănase

Regia: Radu Nica

Scenografia și conceptul video: Mihai Păcurar
Mișcare scenică: Oana Mureșan
Cu: Paula Rotar, Paul Socol

Spectacolul te invită în universul intim al vieții de cuplu, unde doi oameni sărbătoresc cea mai importantă zi din viața lor. El iubeşte berea şi câinii, ea e alergică, dar amândoi preferă whiskey-ul. Te aşteaptă cu uşile larg deschise şi te provoacă să fii deschis la orice.

Vârsta recomandată: +16 ani

 

26 septembrie, ora 20

CELULE DE BAZĂ

de Petro Ionescu și Raul Coldea

Cu: Ioana Chițu, Bianco Erdei, Lucia Mărneanu

„Celule de bază” este rezultatul unei cercetări desfășurate în comunele Telciu și Romuli, care are ca punct de pornire structurile familiale și factorii economici care le influențează. Textul are la bază interviuri luate persoanelor din aceste comunități și pune accentul pe povești în care migrația și componenta de gen sunt extrem de relevante. Privite din perspectiva personajelor feminine.

 

27 septembrie, ora 20

ÎN UMBRA MARELUI PLAN

Regia și dramaturgia: Catinca Drăgănescu
Scenografia: Anda Pop
Asistență creativă: Catrinel Bejenariu

Cu: Raluca Mara, Oana Mardare, Paula Rotar, Doru Taloș

O ȋncercare subiectivă de a reconstitui istoria unui experiment social de proporţii ale cărui consecinţe ȋncă ne bântuie: omul nou şi mitul naţional al promised land-ului autohton. Spectacolul ia forma unei cronici de familie care se ȋntinde pe trei generaţii, urmărind ȋn paralel mutaţiile sociale, politice şi morale din societate şi efectele acestora asupra individului şi vieţii sale intime.

 

28 septembrie, ora 20

POVESTEA GABORILOR DIN TELCIU

Spectacol-lectură

De și cu: Mădălina Brândușe și Andrei Șerban

24 ani povestiți prin 9 monoloage: despre meserii tradiționale pe cale de dispariție, despre migratie, relaţii de familie și dinamica rolurilor de gen. Depre relaţiile sociale dintre gaborii din Telciu şi populaţia majoritară neromă si realitățiile cotidiene ale copiilor ai căror părinți sunt plecaţi la muncă în străinătate.

 

29 septembrie, ora 20

ÎN SFÂRȘIT SFÂRȘITUL

Premieră

de Brîndușa Ban

Regia: Diana Dragoș

Scenografie: Gábor Zsófi

Lumini: Cătălin Filip

Asistență video: Doru Vatavului

Cu: Raluca Mara, Paula Rotar, Lucian Teodor Rus, Cosmin Stănilă, Adonis Tanța

Un cuplu tânăr așteaptă un copil. Un muzician la început de drum încearcă să supraviețuiască fără a-și trăda persona artistică. Un junker încearcă să evadeze în lumea subacvatică a peștelui său imaginar. Femeia ne aduce împreună, ne arată Adevărul și promite liniștea. Planeta se sufocă. Cel (inspiră) mai (expiră) periculos (inspiră) agent (expiră) patogen (expiră) este (expiră) Omul.

Spectacolul folosește efecte speciale: stroboscop, mașină de fum, sunete puternice și nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate, persoanelor cu epilepsie și celor cu pacemaker.

Vârsta recomandată: +16 ani

 

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul www.reactor-cluj.com sau pe www.facebook.com/ReactorCluj.

Details

Start:
Sat, 19 Sep 2020 ⏐8:00 pm
End:
Tue, 29 Sep 2020 ⏐9:30 pm
Event Categories:
, , , , ,
Event Tags:
, , , , , , , , ,
https://www.facebook.com/ReactorCluj/events/

Organizer

REACTOR de creație și experiment
View Organizer Website

Venue

REACTOR de creație și experiment
Strada Petöfi Sándor, nr 4
Cluj-Napoca, Cluj 400611 Romania
+ Google Map
Phone:
+40747 197 501
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.