CALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

« All Events

  • This event has passed.

Expoziția ART MY WORDS se deschide vineri, 6 octombrie, ora 19:30, la Cărturești Verona

Fri, 6 Oct 2017 ⏐7:30 pm - 9:30 pm

art my words open call

Expoziția ART MY WORDS se deschide vineri, 6 octombrie, ora 19:30, la Cărturești Verona

 

După un laborator intens de creație, în care 15 artiști emergenți din capitală au colaborat cu 5 autori contemporani în realizarea unor lucrări video inedite, expoziția ART MY WORDS este gata să iasă la lumină.
Vernisajul se va desfășura vineri, 6 octombrie, începând cu ora 19:30, în incinta Carturești Verona. La eveniment vor participa alaturi de artiști și 2 dintre autorii implicați în proiect, Veronica D. Niculescu și Robert Prosser, care va susține și un performance pe baza fragmentului propus pentru proiect din romanul “Phantome”.
Vino vineri, 6 octombrie, la Cărturești să descoperi 5 lucrări video care reconfigurează limbajul clasic al imaginii dinamice în diferite stilistici și îmbină limbajul cinematografic cu animația, inserturi grafice, construcții 3D în VR, sau decupaje fotografice.

Artiștii care semnează lucrările prezentate sunt:
Alexandra Ivanciu, Andra Tarara și Andreea Vlăduț, pornind de la un fragment din romanul Viața amoroasă de Zeruya Shalev (Israel)
Andrei Goran, Cristian Drăgan și Sabina Popescu, pornind de la un fragment din Omul din cerc de Matei Vișniec
Diana Lemnaru, Oana Vasile și Vali Chincișan, pornind de la un fragment din romanul Spre văi de jad și sălbăție de Veronica D. Niculescu
Adelina Gavrilă, Andreea Dobre și Daniel Florea, pornind de la un fragment din romanul Puritate de Jonathan Franzen (SUA)
Ana Gemescu,  Marina Albu și Ștefan Morozan, pornind de la un fragment din romanul Phantome de Robert Prosser (Austria)

Expoziția care leagă cele 5 lucrări video concepute în cadrul proiectului va fi itinerată în intervalul 6 octombrie – 10 noiembrie în 4 librării din rețeaua Cărturești din capitală.

PROGRAM EXPOZIȚII
6-20 OCT | Cărturești Verona, Arthur Verona 13-15
21-26 OCT | Cărtureşti Park Lake, Liviu Rebreanu 4
27- 31 OCT | Cărtureşti Mega Mall, Pierre de Coubertin 3-5
1-10 NOV | Cărturești Carusel, Lipscani 55

ART MY WORDS este un proiect cultural organizat de ASOCIAȚIA CULTURALĂ DU-NE, finanțat în cadrul Programului Cultural București Oraș Participativ de catre Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB, susținut de SAMSUNG, Forumul Cultural Austriac, Editura Polirom, Cărturești, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale prin centrul CINETic, Universitatea Națională de Arte București. Parteneri media: Modernism.ro, Radio România Cultural, Zeppelin, Designist, IQAds, Igloo, FEEDER.ro, Artclue, We Art, Cooperativa Urbana

Details

Date:
Fri, 6 Oct 2017
Time:
7:30 pm - 9:30 pm
Event Categories:
art, Bucharest, culture, exhibition, launch, virtual reality
Event Tags:
arcub, arta, carturesti, carturești verona, DU-NE, român, vernisaj, VR
View Event Website

Organizer

DU-NE

Venue

Cărturești Verona
Str. Pictor Arthur Verona, nr. 13
Bucharest, Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.