feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

eXplore festival #11 @ WASP

Fri, 30 Sep 2016 ⏐10:00 am - Sun, 30 Oct 2016 ⏐11:00 pm

explore_festival_11

eXplore festival, cel mai important eveniment dedicat performance-ului din Romania, se află la cea de-a 11-a ediție.

Spațiile gazdă ale festivalului sunt:

  • București, la WASP – Working Art Space & Production | Str. Ion Minulescu 67-93 | 30 septembrie – 30 octombrie
  • Iași, la Centrul de Fotografie Contemporană | 1 – 13 noiembrie.

eXplore festival 2016 aduce în atenția publicului performance-ul contemporan printr-o serie de evenimente trans-disciplinare, ce au în prim plan cercetarea artistică, producția originală, mobilitatea și relația cu spațiul urban.

eXplore festival co-produce și invită anual artiști emergenți în București, într-un cadru internațional deschis dialogului, analizei și dezbaterii, alături de invitați speciali ce au influențat deja generații întregi de tineri creatori.

Pornind de la aceste direcții, ediția a 11-a cuprinde o selecție internațională a producțiilor realizate în anul 2016 de Asociația 4Culture și WASP Studios, ce reflectă momentul actual al dansului contemporan și performance-ului la nivel european, explorând formate hibrid ce fac trimitere către diverse zone experimentale ale artei contemporane.

Printre evenimentele cele mai importante se numără:

FOCUS: Austria!

performance | instalație | coaching project

În parteneriat cu Forumul Cultural Austriac, eXplore festival organizează în acest an un focus special dedicat Austriei, țara din care de-a lungul celor 10 ediții anterioare numeroși artiști au fost prezenți la București, iar prin parteneriatele cu danceWEB Viena, ImPulsTanz și TanzQuartier Viena, s-a dezvoltat un strâns dialog cultural ce a condus la numeroase schimburi artistice și co-productii europene.

FOCUS: Austria! este un  eveniment ce își propune chestionarea asumării prezenței corpului invadat de spațiul urban și tehnologie, deseori devastat de impactul societății și ritmul impus de aceasta.

Foreign Bodies

conferință | performance | film

eXplore festival va prezenta în acest an premiera spectacolului we ARE one, realizată în cadrul proiectului Foreign Bodies, și semnat de către Inger-Reidun Olsen (Norvegia), precum și premiera filmului documentar realizat în cadrul proiectului, evenimente gazduite în cadrul conferinței internaționale dedicată proiectului în perioada 27-29 octombrie.

Publicul va avea ocazia totodată să participe la o selecție a rezultatelor programului de Rezidențe de creație WASP 2016Life Long Burning, Platforma X și Visualizing the Sound, proiecte ce s-au desfășurat la WASP pe parcursul anului 2016, dar și la prezentările publice finale rezultate în urma programului de formare profesională și cercetare artistică GROWASP.

Printr-un parteneriat pe termen lung, organizatorii – Asociația 4Culture și WASP Studios – au demarat, începând cu anul acesta, o colaborare intensă cu Centrul de Fotografie Contemporană din Iași. Astfel, în luna noiembrie, eXplore festival va prezența la Iași performance-uri, workshop-uri și conferințe, menite să stârnească interesul pentru performance-ul contemporan în rândul publicului tânăr din Iași și să conducă la o intensificare a colaborărilor dintre artiștii din România.

Producători: Asociația 4 Culture și WASP Studios.

eXplore festival #11 este un proiect cultural finanțat de:

Ministerul Culturii, Administrația Fondului Cultural Național

Cu sprijinul: Goethe Institut, Forumul Cultural Austriac, Life Long Burning, Programul Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene

Parteneri: Centrul de Fotografie Contemporană Iași, Liceul Teoretic ”Scoala MEA”.

Activitățile din cadrul proiectului Foreign Bodies sunt finanțate printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Lichtenstein și Guvernul României, în cadrul Programului pentru

Promovarea Diversității în Cultură și Artă în cadrul Patrimoniului Cultural European.

Foreign Bodies este un proiect co-finanțat în anul 2016 de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Bilete și Rezervări:

– 25 lei – eXplore day / bilet pe seară
– 40 lei – eXplore weekend / bilet pe weekend
– 150 lei – eXplore festival pass / abonament festival

Rezervări și înscrieri la: contact@waspmagazine.com

Studenții și elevii au intrarea liberă pe tot parcursul festivalului în baza rezervărilor și carnetelor de elev/student.

Linkuri utile

Aici puteți accesa programul de anul acesta, iar pe site-ul WASP Magazine aveți acces la materiale speciale realizate cu artiștii din acest an – interviuri, trailere, galerii foto.

Puteți urmări evenimentul și pe Facebook.

Details

Start:
Fri, 30 Sep 2016 ⏐10:00 am
End:
Sun, 30 Oct 2016 ⏐11:00 pm
Event Categories:
, , , ,
Event Tags:
,
View Event Website

Venue

Wassp
Str. Ion Minulescu 67-93
Bucharest, Romania
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

feeder logo Submit your event