feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

EUROPAfest @ București, Sibiu

Thu, 12 May 2016 ⏐8:00 am - Sat, 21 May 2016 ⏐5:00 pm

afis_EUROPAfest_EFFE_CasaRegala

EUROPAfest @ București, Sibiu
12-21 Mai, Bucuresti & Sibiu

EUROPAfest face parte din elita festivalurilor europene, fiind singurul festival de pe continent care reuneste 4 genuri muzicale – jazz | blues | pop | clasic

In 2016 continua cu concerte de exceptie. Sub sloganul It’s all about live quality music! prezinta in perioada 12–21 mai, peste 300 de artisti din 43 de tari – Europa, dar si invitati speciali din SUA, Australia, Venezuela, Hong Kong sau Japonia. EUROPAfest este primul eveniment caruia Casa Regala din Romania i-a acordat Inaltul Patronaj, iar in 2015 Comisia Europeana si Parlamanetul European i-au acordat titulatura de festival EFFE, Europe’s Finest Festivals.

Ca in fiecare an festivalul aduce o varietate de artisti din toata lumea. Cei mai multi se afla pentru prima oara in Romania, aducand un aer de prospetime si noutate, apreciat de spectatori si specialisti deopotriva.

10 zile de festival si o agenda plina – concerte, concursuri internationale, recitaluri, jam sessions, sesiuni de autografe, workshopuri, pentru ca totul sa culmineze cu Concertul de Gala din 21 mai.

Evenimentele EUROPAfest se desfasoara in locatii diferite pentru a da posibilitatea manifestarilor paralele: Teatrul Odeon, Sala Teatrelli, Sala Auditorium – Institutul Cervantes, Institutul Italian, Sala Arcub Gabroveni, Sala Thalia, Sala Rossini, Sala Enescu, Sala Berlioz, Ibis Caffe L’Estaminet si Athenee Palace Hilton.

Directorul festivalului, Luigi Gageos declara “Fiind muzician, am creat EUROPAfest cu pasiune. Am ales in echipa oameni care cred cu tarie ca muzica adevarata va dainui si se va bucura de apreciere, dincolo de contextul comercial, cu branduri care apar peste noapte, prin tactici de marketing. In cei 23 de ani de existenta am ales intentionat sa punem accentul pe continut, pe diversitate, pe noul val de artisti si mai putin pe imagine, pe impachetarea frumoasa care sa vanda. Cred ca avem un public avid de frumos, de lucruri de calitate care apreciaza un festival autentic si ma bucur sa vad ca numarul spectatorilor creste exponential de la an la an.” S-au pus in vanzare biletele.

Detalii despre concerte, evenimente si bilete se gasesc pe site-ul www.EUROPAfest.ro si site-ul organizatorilor www.jmEvents.ro.

Details

Start:
Thu, 12 May 2016 ⏐8:00 am
End:
Sat, 21 May 2016 ⏐5:00 pm
Event Categories:
,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Bucharest
Bucharest
Bucharest, Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.