Artist in Residence – Don Braden / Joris Teepe / Gene Jackson – Trio of Liberty // Concert Jazz

  • by
artist in residence 2

 

Don Braden / Joris Teepe / Gene Jackson

 

Trio of Liberty

Don Braden (SUA) – saxofon tenor și flaut

Joris Teepe (NL, SUA) – chitară bas

Gene Jackson (SUA) – tobe

 

„Teepe și Braden au o înțelegere profundă a tradiției, se simte în felul în care cântă împreunăîn felul în care își aleg repertoriul șîn modalitatea lor tehnică de interpretare… cu acest album, reușesc să dea un nou sens ideii de <<a face spectacol>>.” – All About Jazz

 

Conversations, ultimul album semnat Don Braden și Joris Teepe, cotat cu 4 stele în Down Beat Magazine, este o celebrare a celor 25 de ani de colaborare a celor doi muzicieni, care s-au întâlnit în 1992 la New York. Muzica de pe Conversations ilustrează perfect modul interactiv în care cei doi cântă jazz. Oscilând între groove, ritmuri emoționale și improvizație, Conversations este o aventură exuberantă în care Braden și Teepe creează, explorează și fac schimb de idei melodice, armonice, ritmice.

Cu bateristul Gene Jackson, cei doi artiști au o puternică compatibilitate muzicală și o istorie comună, care se reflectă în participarea acestuia la ultimul album, cu aranjamente precum cel al melodiei lui Elvin Jones “Three Card Molly”. Atunci când sunt în format trio, alături de Gene Jackson, ei concertează sub numele Trio of Liberty.

 

Numit de revista All About Jazz, „hipster de Harvard”, Don Braden începe să cânte la saxofon la vârsta de 13 ani, iar doi ani mai târziu devine instrumentist profesionist. Un saxofonist apreciat pentru stilul său care împinge granițele hard bop-ului în timp ce rămâne ancorat în tradiție, Don Braden studiază ingineria la Harvard, unde cântă în formația de jazz a universității. În 1984 se mută la New York și îi cunoaște pe Harper Brothers, Dr. Lonnie Smith și Betty Carper, pe care îi acompaniază în concerte. După ce participă la turneul lui Wynton Marsalis din 1986-1987, Braden a colaborat, în cei 30 de ani de carieră, cu nume precum Roy Haynes, Tony Williams, Freddie Hubbard, J.J. Johnson, Tom Harrell și Mingus Big Band. Don Braden predă master class-uri la școli și universități din SUA și este un compozitor versatil de muzică de film și televiziune.

 

În anul 1992, basistul olandez Joris Teepe ajunge în New York având asupra lui doar o valiză și o chitară. După ce ia lecții de la Ron Carter, începe să cunoascămuzicieni și să cânte prin cluburi. Un an mai târziu înregistrează primul său CD, alături de o formație condusă de Don Braden, împreună cu Cyrus Chestnut, Carl Allen și Tom Harrell. De atunci, Joris Teepe lucrează cu nume celebre ale jazzului, precum Benny Golson, Sonny Fortune, Rashied Ali, Billy Hart și Randy Brecker. Cu 10 albume lansate ca lider, Teepe este în prezent compozitor (a compus pentru Benny Golson, Billy Strayhorn și Randy Brecker), producător, educator (directorul secțiunii Studii de jazz la Hanze Universiry și profesor de chitară bas la Queens College, NY) și, nu în ultimul rând, lider de formații nominalizat pentru Bird Award în cadrul North Sea Jazz Festival.

 

Influențat de Roy Haynes, Philly Joe Jones sau Billy Higgins, bateristul Gene Jackson a dezvoltat un stil versatil de a cânta, care diferă în funcție de genul de muzică pe care îl abordează, fie că sunt ritmurile afro, latino sau de jazz. Născut în 1961, în West Philadelphia, Jackson a studiat la Berklee College of Music, unde i-a avut colegi de cameră pe Branford Marsalis și Marvin Smith. La recomandarea lui Jeff „Tain” Watts, chitaristul Kevib Eubanks l-a cooptat pe Jackson ca baterist pentru numeroase înregistrări și turnee, o colaborare care îl consacră în lumea muzicienilor de top.

IMPORTANT

  • Spectacolele / Concertele încep la ora anunțată și marcată vizibil pe bilet.
  • Nu este permis accesul publicului după începerea reprezentației.
  • În cazul întârzierii, biletele își pierd valabilitatea și nu pot fi schimbate pentru o dată ulterioară.
  • Pentru o bună desfășurare a spectacolelor/concertelor vă rugăm să închideți telefoanele mobile pe toată durata acestora.
  • Fotografiatul și filmatul în timpul spectacolelor/concertelor sunt interzise.

Biletele sunt puse în vânzare la casa de bilete ARCUB, în rețeaua agențiilor Eurolines și TUI TRAVEL CENTER, BiletFan – stația de metrou Unirii 1, Librăria Mihai Eminescu, punctul de vânzare bilet.ro de la Palatul Copiilor, Teatrul Elisabeta și online pe https://arcub.ro/bilete-2/, www.bilet.ro.

PROGRAM CASA DE BILETE ARCUB (Str. Lipscani 84-90):

  • Luni – închis, Marți-vineri 15:00 -20:00;
  • Sâmbătă și duminică – cu două ore înainte de spectacol/concert;
  • Telefon: 0732 669 928;
  • E-mail: casadebilete@arcub.ro

Leave a reply (we review all comments)