feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Discuție Cristian Mungiu – Vintilă Mihăilescu după Bacalaureat

Sat, 4 Jun 2016 ⏐8:00 pm - 11:00 pm

Discuție Cristian Mungiu – Vintilă Mihăilescu după Bacalaureat

Discuție Cristian Mungiu – Vintilă Mihăilescu după Bacalaureat, sâmbătă 4 iunie, la Cinema PRO

 

Sâmbătă 4 iunie, ora 20:00, va avea loc la Cinema PRO din capitală o proiecție a filmului Bacalaureat urmată de o discuție între regizorul Cristian Mungiu și antropologul Vintilă Mihăilescu, având ca invitați, dintre actorii filmului, pe Adrian Titieni, Lia Bugnar și Gigi Ifrim. Publicul va putea participa la dezbatere.

La o săptămână după ce a primit Premiul de regie la Cannes, Bacalaureat a avut spectacole de gală în weekend în Suceava, Botoșani, Iași și Piatra Neamț în prezența a peste 4.000 de spectatori care au participat după proiecții la discuții pasionante cu realizatorii filmului.

Cristian Mungiu: “Cred că cel mai grozav lucru care s-a întâmplat în weekendul trecut este că am readus în sala de cinema oameni care nu mai fuseseră la film încă dinante de ‘89. Premiul primit la Cannes, prezența echipei, dar, sper, și subiectul filmului i-au făcut suficient de curioși încât să iasă din nou, după ani de zile, din casă, ca să vadă un film pe ecran mare și să participe la o discuție alături de ceilalți spectatori. M-am bucurat mult să văd că la Suceava există primării unde cinematografele preluate de la Romania Film rămân cinematografe și arată impecabil după reabilitare. M-am bucurat iarăși să vad că atunci când există oameni pasionați de cinema, cum sunt la Botoșani și Piatra Neamț, publicul regăsește cu entuziasm drumul la sala de cinema și premierele de cinema redevin evenimente ale orașului. “

De la lansarea filmului în cinematografele din România, filmul a fost văzut de peste 23.000 de spectatori.

Cristian Mungiu © A. Pizzoli : AFP

Vineri 3 iunie urmează să aibă loc două proiecții la Victoria, orașul în care a fost turnat filmul, în prezența regizorului, a echipei și a actorilor principali.

Pe 7 iunie, filmul va fi proiectat la Teatrul Colibri din Craiova în prezența actorilor Adrian Titieni și Alexandra Davidescu, iar pe 13 iunie va avea loc o proiecție la Casa de Cultură a Municipiului Slobozia, în prezența actorilor Adrian Titieni și Lia Bugnar. Totodată, în săptămânile următoare se vor organiza proiecții în toate orașele în care grupuri de inițiativă locale și-au exprimat dorința de a se implica în organizarea unor proiecții cu Bacalaureat pentru publicul local.

Voodoo Films, distribuitorul filmului, și-a anunțat disponibilitatea de a organiza proiecții speciale în prezența realizatorilor în toate orașele în care există o sală de minim 300 de locuri.

 

Premiul pentru Cea mai bună regie este al treilea premiu al lui Cristian Mungiu în competiția oficială a Festivalului Internațional de film de la Cannes, precedentele două fiind trofeul Palme d’Or, în 2007, pentru 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile și premiul pentru scenariu în 2012, pentru După Dealuri, film pentru care au premiul de interpretate la Cannes și cele două actrițe din rolurile principale.

BACALAUREAT, 2016, 128’, Scenariul și regia: Cristian Mungiu; Imaginea: Tudor Vladimir Panduru; Scenografia: Simona Pădurețu; Montaj imagine și sunet: Mircea Olteanu; Director de film: Adrian Moroca; Producător executiv: Tudor Reu. Cu: Adrian Titieni, Maria Drăguș, Lia Bugnar, Mălina Manovici, Vlad Ivanov, Rareș Andrici. O producție Mobra Films cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Eurimages, cu participarea Canal+, France Télévisions, Ciné+, Wild Bunch, cu contribuția Orange România, Catena, Carlsberg, Groupama Asigurări. Co-producători: Why Not Productions, Les Films du Fleuve, France 3 Cinéma. O co-producție România-Franța-Belgia.

 

Trailer: https://youtu.be/reZSa5-txvI

Trailer: https://www.facebook.com/bacalaureatgraduation/videos/245375342482213/

Facebook: https://www.facebook.com/bacalaureatgraduation

Pagina oficială: www.bacalaureat2016.com

Contact: Marina Olteanu Tel: +40 723 548 887 info@mobrafilms.ro sau pr@voodoofilms.ro

Details

Date:
Sat, 4 Jun 2016
Time:
8:00 pm - 11:00 pm
Event Category:
Event Tags:
, , , ,

Organizer

Bacalaureat
View Organizer Website

Venue

Cinem PRO
Bulevardul I C Brătianu 6
Bucharest, Romania
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.