feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Dansuri de curte || ”The heat was hot and the ground was dry” – tranzit.ro

Sun, 26 Sep 2021 6:00 pm 9:00 pm

Dansuri de curte || ”The heat was hot and the ground was dry” - tranzit.ro

Eveniment propus de tranzit.ro, în cadrul proiectului „Dansuri de curte”, organizat de Centrul Național al Dansului București (CNDB)

Predicțiile climatice spun că în următorii 30 de ani sudul României va deveni o stepă aridă. Există o variantă optimistă, în care autoritățile vor investi masiv în re-crearea unor perdele forestiere pentru a stopa acest fenomen. Însă în zilele de vară în care vântul deșertic bate peste București, acest scenariu pare o utopie. O altă variantă este cea care vom încerca să ne adaptăm noilor condiții, împreună cu puținele specii care vor mai supraviețui pe lângă noi.

Artiștii Anca Benera și Arnold Estefan au realizat o cercetare în Sahara României (sudul Olteniei), de unde au colectat grăunțe de polen, acestea reprezentând un indicator climatic, o arhivă organică care păstrează peste vreme urmele vegetației dintr-o anumită zonă. Pentru cât timp va mai exista vegetație pe nisipurile din Oltenia și cum se va adapta aceasta?

Cei doi artiști vor face o prezentare despre cercetarea lor și vor purta un dialog cu Prof.dr. Florin Stănică, prorector la Universitatea de Științe Agronomice şi Medicină Veterinară din București, care, pe lângă competențele în tehnologiile moderne de cultură a pomilor și arbuștilor fructiferi, este specializat în introducerea și testarea în România a unui mare număr de specii pomicole noi: kiwi, banana nordului, curmalul chinezesc, kaki, smochin, goji, etc.

Întâlnirea organizată la CNDB propune o reflecție asupra unui viitor deșertic care este deja aici. Împreună cu invitații vom discuta despre posibilități, adaptabilitate (a speciilor de plante dar și a corpurilor umane) și cercetarea inter-disciplinară în contextul schimbărilor climatice, ale căror efecte cresc dramatic de la un an la altul.
Acest eveniment face parte din programul tranzit.ro organizat în cadrul Stației Experimentale de Cercetare pentru Artă și Viață.

Titlul evenimentului este împrumutat din cântecul “A Horse with No Name” (1971) al trupei America.

Centrul Național al Dansului București (CNDB) este vara aceasta un spațiu de întâlnire în care diferențele de vârstă, statut social, pregătire, cunoștințe și experiență sunt suspendate, iar dansul devine liantul care își propune să aducă laolaltă oameni foarte diferiți. „Dansuri de curte” este un proiect în care curtea din Bd. Mărășești 80-82 este amenajată pentru a găzdui peste 40 de artiști care îți propun evenimente din zona dansului contemporan și a performance-ului, muzică live, arte vizuale și poezie.

„Dansuri de curte” este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

CNDB

0746 099 942

View Organizer Website

Centrul National al Dansului București

CNDB National Center of Dance, Bulevardul Mărășești 80-82
București, 030167 Romania
+ Google Map
021 318 86 76
View Venue Website
Free

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.