feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

DANSTOPIC 360, un film despre dansul tuturor corpurilor

Sat, 20 Nov 2021 11:00 am 4:00 pm

Danstopic 360

Sâmbătă, 20 noiembrie, Indie Box te invită la AREAL – spațiu pentru dezvoltare coregrafică, la premiera DANSTOPIC 360, un film despre corp – arhivă vie a percepțiilor și dorințelor noastre.

DANSTOPIC 360 expune experiența unei interogații aduse dansului și sugerează pentru public o cale de acces către propriul corp. Procesul de lucru, ghidat de Alexandra Bălășoiu și Loredana Larionescu, a pornit de la seria de interviuri Danstopic Vlog, sesiuni individuale de antrenament cu invitați – coregrafi și seria de scrisori augmentate vizual, Danstopic Letters. În acest demers, Simona Dabija, performer, a acumulat fragmente de intenții, percepții și dorințe, pe care le-a filtrat prin propria experiență, observând rezonanța lor în propriul corp. S-a născut astfel un dans al tuturor corpurilor, un protest al corpului viu, deopotrivă conținător și expresiv.

“Dacă simți un exces de informații și gânduri, scutură-le. Lasă-le să explodeze prin oase. Prin mușchi. Prin piele. Lasă-le să protesteze între ele. Să se manifeste. Ca un cod morse al dansului. Puncte. Linii. Scurte. Lungi. Pauze. La început poate părea ilogic. Separate nu au sens. Puse împreună sunt coerente. Devin cuvinte – propoziții – fraze. E o poveste. Povestea dansului din corpul tău.”

(Fragment dintr-o scrisoare de Simona Dabija, DANSTOPIC 2021)

Pentru vizionarea filmului, există 10 locuri disponibile, pe 20 noiembrie, în intervalul 11:00 – 16:00, la studioul AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică. De la ora 12:00, echipa artistică implicată în proiect invită publicul la o discuție despre procesul de lucru și posibilitățile de creștere ale inițiativei. 

Poți găsi detalii despre rezervări în eveniment: DANSTOPIC360 / film și întâlnire cu echipa

DANSTOPIC este un proiect Indie Box, prin care echipa și-a propus să crească vizibilitatea dansului în mediul online, prin lansarea unor produse digitale, realizate în dialog cu diverși specialiști cu experiențe și practici diverse. Proiectul s-a dezvoltat pe trei segmente diferite: un vlog, un workshop de realitate augmentată și un film de dans 360 VR, fiecare promovând dansul ca loc de întâlnire cu sinele și punct de pornire pentru creații artistice diferite.

Indie Box este o inițiativă a performerilor Alexandra Bălășoiu și Denis Bolborea care își propun să creeze o serie de proiecte menite să crească gradul de conștientizare și independență a publicului larg în raport cu modelele și ideile preconcepute ale societății contemporane. O ‘cutie’ cu proiecte independente, Indie Box activează în domeniul performance-ului contemporan, fiind în directă legătură cu o gamă largă de domenii printre care antropologia, arhitectura, urbanismul, psihologia și educația.

DANSTOPIC este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național si nu reprezintă în mod necesar poziţia AFCN. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Details

Date:
Sat, 20 Nov 2021
Time:
11:00 am – 4:00 pm
Cost:
Free
Event Categories:
, , , , ,
Event Tags:
, , , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/248384927191635

Organizer

Indiebox
Website:
View Organizer Website

AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică

Strada Anastasie Simu 2
București, București Romania
+40766276705
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.