feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

dans::danse – “Protest” & “DJ Battle” @ TNB

Tue, 4 Jun 2019 ⏐12:00 am

event-cover---both

dans::danse, proiect colaborativ de dans contemporan realizat de Asociația Secția de Coregrafie din România și Centre Chorégraphique National d’Orléans din Franța.

dans::danse este inspirat din estetica, idealurile și valorile comune celor două țări francofone și aduce în fața iubitorilor de artă și de dans contemporan, două spectacole ce așteaptă să fie experimentate în datele de 21 și 22 iunie la Teatrul Național București. „Protest”, de Sandra Mavhima, și „Dj Battle”, de Maud Le Pladec, pun sub semnul întrebării, prin dans, probleme sociale și locul individului într-o comunitate.

DJ BATTLE (FR)

Concept și coregrafie – Maud Le Pladec

Dj – Julien Tiné

Interpret – Louis Nam Le Van Ho

Manager general – Nicolas Marc

“DJ BATTLE” este un spectacol-dialog între un DJ și un dansator care au în comun un element cheie: muzica. Coregrafa Maud Le Pladec aduce pe scenă un experiment în care muzica nu mai este cea care conduce dansatorul, ci ambele arte sunt la egalitate și se mulează una după cealaltă. Spectatorii vor avea ocazia să își dea frâu liber mișcărilor intrând în dialogul creat de artiștii francezi.

Teaser: https://vimeo.com/327760167

PROTEST (RO)

Coregrafie și interpretare: Sandra Mavhima

Concept sonor și muzică live: Costas Ivanov (Temple Invisible)

Concept vizual: Radu Aldea

”Protest” este un spectacol de dans contemporan ce propune un exercițiu imaginativ cu privire la posibilitatea unei societăți utopice în care individul uman devine o ființă izolată într-o lume segregată și supravegheată.

Tema spectacolul își are punctul de plecare în protestele stradale care au izbucnit în România și Franța în ultimii ani și este o analiză artistică a patologiei vieții sociale în contextul unei noi lumi în care vechile orânduiri sunt ignorate.

Teaser: https://vimeo.com/329111912

Află mai multe informații despre dans::danse și cele două spectacole pe platforma digitală, pagina de Facebook a Asociației, pe evenimentele de pe Facebook: Protest și DJ Battle și pe Instagram.

Proiect finanțat de Sezonul România-Franța 2019, INSTITUT FRANÇAIS și AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Parteneri instituționali: Sezonul România-Franța 2019CCNO – direction Maud Le Pladec, Asociația Secția de Coregrafie, CARTIERUL DE DANS, Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” din București, Centrul Naţional al Dansului BucureştiInstitutul Cultural RomânINSTITUT FRANÇAIS
Partener media special: RADIO GUERRILLA
Parteneri: AGERPRESFEEDER.ro, Observatorul CulturalRevista AtelierulLiterNet.ro, MoviecoreRevista Art OutDe CorinaCeașca de Cultură, MASA-CASA
Parteneri de comunicare: https://wecollab.ro/

Details

Date:
Tue, 4 Jun 2019
Time:
12:00 am
Event Categories:
,
Event Tags:
, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.