feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cursuri de desen, ilustrație și pictură @ Fundația Calea Victoriei

Sat, 6 May 2017

imagine mai

Cursuri de desen, ilustrație și pictură @ Fundația Calea Victoriei
Mai 2017

Un caiet de schițe, câteva creioane, o cutie de acuarele transformă o după amiază oarecare, un drum plicticos sau pauza de la serviciu într-un motiv de bucurie. Celor mai mulți dintre noi ne făcea mare plăcere să desenăm sau să pictăm, în copilărie.

Crezi că te-ai schimbat chiar așa mult de-atunci? Uite câte variante în care poți să reiei legătura cu partea ta artistică găsești în programul Fundației Calea Victoriei:

Curs de pictură: Arta Portretului, din 6 Mai – înveți mai multe tehnici de realizare a unui portret. Unele dintre ele clasice (desen), reţete păstrate de la marii artişti din istoria artei, iar altele mai creative, cum este tehnica de colaj. Afli noțiuni de bază despre desen, care sunt caracteristicile unui portret, ce sunt acordurile cromatice şi cum se face amestecul culorilor.

Curs de Desen: creion, cărbune, pastel, din 9 Mai – uite un curs excelent pentru educația ta vizuală. Vei știi la finalul celor patru întâlniri cum să încadrezi o imagine, care sunt regulile compoziţionale care pot anticipa dacă o lucrare poate fi bună sau nu, cum se începe o compoziţie de natură statică. Înveți să măsori astfel încât să-ți educi simţul vizual şi coordonarea mână-ochi.

Atelier de Caligrafie şi Ilustraţie, din 16 Mai – de fapt, e un atelier de pictat cuvinte. Bucură-te de fiecare literă a mesajului sau citatului tău preferat. Decoreaz-o cu formele și culorile preferate! Joacă-te cu tehnicile caligrafiei și ale picturii în acuarelă! Vei avea, la final, o ilustrație complexă, făcută de tine, și o mulțime de amintiri haioase de la curs.

Curs de Iniţiere în Pictură, din 19 Mai – volume, proporții, culori, forme și surse de lumină. Ai să vezi că nu-i așa greu, după ce afli care sunt regulile și cum poți să le abordezi. Ai ocazia să încerci tehnica picturii în ulei și a picturii cu acrilice. Lucrările unor pictori celebre îți vor servi de exemplu ca să înveți să abordezi și chiar să îmbini inspirat mai multe stiluri.

”Învață regulile ca un profesionist, ca să le poți apoi încălca așa cum fac artiștii adevărați” – Picasso a spus asta și pentru el e clar că a funcționat foarte bine. Acestea fiind zise, îți doresc succes și inspirație! Nu uita să te înscrii din timp la cursurile Fundației Calea Victoriei – locurile sunt limitate.

Dă-le un mail pe contact@victoriei.ro când te-ai hotărât sau înscrie-te direct de pe site: www.victoriei.ro.

————

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 10 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.

Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 2000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate). Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.

ilustrație de Jozsef Vass

Details

Date:
Sat, 6 May 2017
Event Category:
Event Tags:
, , , ,

Organizer

Fundația Calea Victoriei
Phone:
021 321 3022
Email:
contact@victoriei.ro
Website:
https://www.victoriei.ro

Venue

Fundația Calea Victoriei
Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1
București, Romania
+ Google Map
Website:
www.victoriei.ro
0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

feeder logo Submit your event© 2004 - 2020 feeder.ro, powered by Save or Cancel

CONTACT US

Send us an email using this contact form and we will get back to you as soon as possible, usually in 1-2 working days. Thank you! 😊

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account