feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Împrietenește-te cu artiștii bucureșteni la cursuri de Caligrafie, Grafică și Desen

Mon, 31 Jul 2017 - Thu, 24 Aug 2017

Augustresized

Cine aduce frumusețea în oraș? De unde apar picturile murale haioase, ilustrațiile colorate, modelele decorative de pe obiectele pe care le folosim zilnic?

La Fundația Calea Victoriei ai ocazia să te întâlnești cu trei dintre artiștii care fac din București un loc mai plăcut și mai creativ: ilustratoarea Liliana Arnaut, graficiana Maria E. Bălan și sculptorul Andrei Bălan.

Liliana te învață să decorezi mesajul tău preferat, la Atelierul de Caligrafie şi Ilustraţie (31 iulie – 4 august. La prima întâlnire descoperi cele mai importante stiluri caligrafice, de la manuscrisele medievale până la arta contemporană. Combini apoi tipuri de caligrafie modernă cu tehnici de pictură în acuarelă și, la final de curs, pleci acasă cu o ilustrație care să-ți reflecte gândurile și stilul personal.

Știi ce e monotipia? Dar linogravura? Ai ocazia, la Atelierul de Grafică şi Gravură (21-25 august), să înveți de la Maria ce înseamnă aceste două tehnici. Noi îți punem la dispoziție toate materialele necesare, ca să le experimentezi și să-ți manifești în voie creativitatea. 🙂

Ai să vezi că nu-i chiar atât de greu să faci un desen bine proporționat, să respecți dimensiunile și să reușești să redai pe foaie expresivitatea unui chip omenesc. Nici ușor nu e, dar după ce-ți explică Andrei, la Şcoala de vară de Desen: Corpul şi Chipul uman (28 august – 1 septembrie) ce și cum trebuie să faci, dacă exersezi, exersezi și… exersezi, lucrările tale vor arăta excelent.

Și mai am două idei pentru tine, dacă vrei să te împrietenești cu artele. Ai sau nu înclinații artistice, dă o tură pe la aceste două cursuri de istoria artei, să-ți bucuri ochii și să-ți completezi educația vizuală. Multe opere de artă celebre sunt citate în imaginile la care suntem expuși zilnic, fie că e vorba de reclame, filme sau modă. Arta Renaşterii italiene: Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo (7-9 august) și De la Art Nouveau la Art Deco. Artă, modă şi societate (21-24 august) sunt cele două cursuri la care mă gândesc.

Ai pe www.victoriei.ro detalii despre fiecare atelier în parte, dacă vrei să iei legătura cu organizatorii, dă un mail la contact@victoriei.ro

Organizer

Fundația Calea Victoriei
Phone:
021 321 3022
Email:
contact@victoriei.ro
View Organizer Website

Venue

Fundația Calea Victoriei
Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1
București, Romania
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.