feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Dansuri de curte || See You Soon – Cristina Lilienfeld & Alina Ușurelu

Sun, 12 Sep 2021 6:30 pm 9:45 pm

Dansuri de curte || See You Soon - Cristina Lilienfeld & Alina Ușurelu

În iarna anului 2020, Cristina Lilienfeld și Alina Ușurelu au petrecut o lună la Perfocraze Internațional Artist Residency din Kumasi, Ghana. Acest centru este susținut de un grup de artiști ghanezi care, în câțiva ani, au reușit să creeze un ecosistem autosustenabil care găzduiește în fiecare an câteva zeci de artiști.

Întâlnirea cu arta și cultura din Ghana a zguduit o serie de concepte și viziuni pe care Cristina și Alina le-au împărtășit, iar în acest proces intens de cunoaștere a luat naștere un spectacol intitulat „See You Soon”. Dincolo de tema cu care cele două artiste au început procesul de lucru, acest spectacol cristalizează experiența transformatoare la care au participat și întâlnirea dintre cele două culturi. 

Spectacolul a început prin explorarea ritualurilor de trecere dedicate sufletelor celor care au murit. În acest proces, duetul compus dintr-un coregraf și un artist foto video/ performer a creat un nou ritual care încorporează elemente din ambele culturi și creează un nou tip de raportare asupra ritualului. Astfel, cercetând simbolurile culturale aparținând ambelor culturi (ghaneză și română), au ajuns să exploreze diferite relații: pământ și mituri, apă și vocea umană, vegetație și renaștere. 

Cercetarea a avut o componentă personală puternică, iar descrierea pe care oaspeții au putut să o citească conținea următoarea frază:

„Oferim corpurilor noastre pentru săvârșirea acestui nou ritual, în speranța de a crea o legătură cu toți cei care participă.

Intenția noastră este față de pământ; șoptim, strigăm, tot ce am vrea să le spunem morților noștri, dar mesajele rămân izolate în noi și pentru noi.” 

Cristina și Alina 

🔎 PROGRAM:

◾️ Reenactment al performance-ului „See You Soon” (60’)
◾️ Discuție cu publicul (45’)
◾️ Proiecții ale interviurilor filmate de Alina Ușurelu cu artiștii ghanezi care le-au găzduit la PIAR Residency (60’)
◾️ Discuție / exercițiu de încheiere. (30’)

☝️ Performance-ul „See You Soon” conține nuditate și nu este recomandat minorilor sub 16 ani.


💡 Centrul Național al Dansului București (CNDB) este vara aceasta un spațiu de întâlnire în care diferențele de vârstă, statut social, pregătire, cunoștințe și experiență sunt suspendate, iar dansul devine liantul care își propune să aducă laolaltă oameni foarte diferiți. 

„Dansuri de curte” este un proiect în care curtea din Bd. Mărășești 80-82 este amenajată pentru a găzdui peste 40 de artiști care îți propun evenimente din zona dansului contemporan și a performance-ului, muzică live, arte vizuale și poezie.

CNDB

0746 099 942

View Organizer Website

Centrul National al Dansului București

CNDB National Center of Dance, Bulevardul Mărășești 80-82
București, 030167 Romania
+ Google Map
021 318 86 76
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.