feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Costa-Foru 111 @ Casa Costa-Foru

Thu, 22 Sep 2016 ⏐7:00 pm - Thu, 6 Oct 2016 ⏐7:00 pm

Costa-Foru 111 @ Casa Costa-Foru

Costa-Foru 111 @ Casa Costa-Foru
22 Septembrie – 9 Octombrie

Cu 111 ani în urmă, una din casele de pe Dealul Mitropoliei își schimba înfățișarea: Constantin și Maria Costa-Foru decideau să amenajeze un cămin extins pentru copiii lor și să-l transforme în ceea ce avea să devină unul dintre cele mai efervescente locuri de întâlnire și de creație pentru elita bucureșteană a vremii.

Istoria nu consemnă planurile arhitecturale ale casei de dinaintea lucrărilor de modernizare (1896-1905), însă memoria colectivă face posibilă deopotrivă cunoașterea și reinterpretarea modului în care spațiul a evoluat și a prins viață vreme de mai bine de un secol. Explorând istorii, povești, fotografii și materiale inedite din arhiva privată a familiei, reactivăm artistic-antropologic patrimoniul material și imaterial lăsat de familia Costa-Foru.

Casa Costa-Foru 111

În această toamnă vă invităm să descoperiți altfel orașul: Casa Costa-Foru se redeschide vreme de 3 săptămâni (22 sept. – 9 oct. 2016) cu o suită de instalații vizuale, două noi încăperi accesibile publicului și o serie de evenimente cultural-artistice.

Alte detalii despre #CostaForu111 și calendarul evenimentelor vor fi anunțate în curând. Vă așteptăm!

Casa Costa-Foru este un proiect independent și colaborativ de reactivare urbană a patrimoniului material și imaterial al Bucureștiului, demarat de grupul de inițiativă Casa Costa-Foru.

04_Casa Costa-Foru Casa Costa-Foru

Details

Start:
Thu, 22 Sep 2016 ⏐7:00 pm
End:
Thu, 6 Oct 2016 ⏐7:00 pm
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, ,
https://www.facebook.com/events/1802474770039365/

Organizer

Casa Costa-Foru

Venue

Casa Costa-Foru
Aleea Dealul Mitropoliei, nr. 7
Bucharest, Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.