feeder.ro events calendar CALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Concurs – Surprinde Bucureștiul Art Deco printr-un eseu cu fotografii

Mon, 5 Nov 2018 ⏐8:00 am - Sun, 25 Nov 2018 ⏐11:59 pm

Concurs – Surprinde Bucureștiul Art Deco printr-un eseu cu fotografii
Reading time: 6 minutes

Concurs – Surprinde Bucureștiul Art Deco printr-un eseu cu fotografii

Asociația Igloo Habitat și Arhitectură lansează “Concursul de texte de arhitectură cu tema București: Modernism Art Deco ”

Atât publicul avizat cât și cel amator de arhitectură și patrimoniu Art Deco Modernist sunt invitați să participe printr-un eseu original – eseu cu fotografii sau documentarea unei clădiri și o analiză stilistic-artistică. Textul, respectiv 500 de cuvinte împreună cu minim 5 imagini, cu indicarea sursei, se va trimite la adresa concursului bucharestartdeco@gmail.com până pe 25 noiembrie ora 23:59.

Un participant se poate înscrie cu până la maxim 3 eseuri cu fotografii. Juriul va desemna 20 de eseuri finaliste ce vor fi premiate cu câte 600 lei fiecare. Toate detaliile și regulamentul concursului sunt disponibile pentru a fi consultate pe www.artdecobucharest.ro.

Consultă regulamentul concursului și subiectele posibile din care te poți inspira:

Regulament concurs

Subiecte posibile concurs

____________________________________

Proiectul Bucharest/București: Modernism Art Deco este un instrument mai amplu de cunoaștere și descoperire a Bucureștiului, mai precis a uneia din fațetele sale multiple, modernismul Art Deco, menit să îi apropie pe locuitorii Capitalei de propriul lor oraș și totodată pe turiști – de atmosfera locului pe care îl vizitează. Proiectul își dorește conştientizarea la nivel naţional şi internaţional a valorii arhitecturii deco-moderniste din oraşul Bucureşti, în vederea protejării, conservării şi valorificării acestui patrimoniu cultural, reper identitar major al capitalei României.

“Modernismul Art Deco reprezintă, în România și în lume, un segment important – dar mai puțin cunoscut – al producției arhitecturale din perioada interbelică. Estetica Art Deco este o ipostază cordială și deschisă a Modernismului, iar spiritul Art Deco ne învaţă, din perspectiva postmodernităţii, să apreciem detaliile și nuanțele care dau vieţii culoare şi pitoresc, să ne acceptăm în nevoia noastră umană de ludic și ornamental, să ne recucerim bucuria de a trăi.” Conf. Dr. Arh. Mihaela Criticos, consultant științific Bucharest/București: Modernism Art Deco.

Bucureștiul a cunoscut, în deceniile care au urmat Marii Uniri (perioada anilor 1920-1945), o dezvoltare culturală, artistică și economică fără precedent, definitorie pentru imaginea urbană de astăzi a zonelor turistice istorice ale Capitalei. Patrimoniul Modernist Art Deco, reprezentativ pentru perioada interbelică și datorat unei generații de arhitecți de nivel european, reprezintă un argument substanțial pentru a-i determina pe oameni să privească orașul altfel.

______

Proiectul Bucharest/București: Modernism Art Deco este o inițiativă Igloo și este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și de Primăria Municipiului București prin Expo Arte.

Details

Start:
Mon, 5 Nov 2018 ⏐8:00 am
End:
Sun, 25 Nov 2018 ⏐11:59 pm
Event Categories:
, , , ,
Event Tags:
, , , , ,
Website:
https://bit.ly/2Oo41vj

Organizer

Igloo Habitat
Email:
office@igloo.ro
Website:
https://www.igloo.ro

© 2004 - 2019 feeder.ro

CONTACT US

Send us an email and we'll get back to you, asap. Thank you! ⭐️

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account