feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Clever.ro app

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

“Cele mai frumoase cărți din România”, ediția 2018

Mon, 17 Sep 2018 ⏐8:00 am - Wed, 19 Sep 2018 ⏐5:00 pm

"Cele mai frumoase cărți din România", ediția 2018
Reading time: 9 minutes

150 de înscrieri în competiția “Cele mai frumoase cărți din România”, ediția 2018

Ediția 2018 a concursului Cele mai frumoase cărţi din România și-a încheiat sesiunea de înscrieri. Peste 150 de edituri, autori, graficieni, designeri de carte și ilustratori din România și Republica Moldova au înscris cărți, apărute în ultimul an, în concursul național de design de carte.

Jurizarea va avea loc în perioada 17-18 septembrie. Juriul celei de-a VII-a ediții este format din specialiști români și străini din domeniul editorial și al designului de carte:  Raymond Bobar designer (tipo)grafic, Dinu Dumbrăvician – designer și co-organizator al atelierului tipografic Olanda-România, Alexe Popescu – designer grafic, Ramona Chirica – curator de ilustrație, Corina Cotorobai – designer de literă,  Frédéric Tacer – designer grafic, director artistic independent și  Fred Smeijers – designer de literă, profesor, cercetător și scriitor olandez.

Anul acesta, juriul va selecta maxim 25 de cărți care vor alcătui o expoziție itinerantă în țară și în străinătate. Vernisajul expoziției este programat la București, în luna noiembrie, și va fi deschis publicului larg. Titlurile finaliste vor reprezenta România în competiția internațională de design de carte Best Book Design from All Over the World, care va avea loc la Leipzig în luna martie 2019.

Cărţile finaliste vor fi prezente și la Târgul Internaţional de Carte de la Frankfurt, în pavilionul României. Ulterior, acestea vor fi expuse în cadrul unor expoziţii la Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, cât şi la târgurile de carte de la Belgrad, Istanbul, Sofia, care vor avea loc începând cu luna octombrie 2018.

Conferințe

În perioada 17-19 septembrie, profesioniști din lumea editorială, designeri, graficieni independenți și publicul larg vor putea participa la trei conferințe tematice susținute de vorbitori internaționali.

Programul conferințelor:

  • Luni, 17 septembrie, ora 19:00, la SwitchLab
    Frédéric Tacer ne va convinge că, uneori, ‘You can judge a book by its cover’.
    (conferință în franceză, cu translator)

Frédéric Tacer și-a fondat propriul studio la Paris în 2010, unde a colaborat cu sala de concert Point Éphémère, Editura Phaidon, le Grand Palais, Nuit Blanche Metz, la Cité du Design de Saint-Étienne, Festival international du graphisme de Chaumont si cu label-ul muzical Rotorelief.

  • Miercuri, 19 septembrie, ora 18:00, la SwitchLab

Corina Cotorobai ne povestește despre ‘Books designed with care’ și ne explică  ce înseamnă o carte frumoasă și ce anume trebuie să luăm în considerare atunci când vorbim de standarde înalte în domeniul graficii și al tipografiei.

Corina, co-fondatoare a brand-ului independent OurType (2003-2017), are în spate două decenii și jumătate de creație tipografică multidisciplinară. Mai mult, ea este și absolventă a Academiei Regale de Artă din Haga.

  • Miercuri, 19 septembrie, ora 19:00, la SwitchLab
    Fred Smeijers va susține conferința ‘Why new Fonts’ și ne va spune care este motivația lui de a crea fonturi noi.

Printre cei mai versatili designeri de literă contemporani, Fred Smeijers a fost consultant tipografic la compania reprografică Océ, apoi a devenit membru fondator al grupului de design grafic Quadraat. Printre proiectele sale speciale se numără tipuri de literă dedicate și lettering pentru Philips Electronics, Canon-Europe, Tom-Tom, Samsung și Porsche.

Înscrierile la conferințe se vor putea face prin intermediul e-mail-ului, până pe 16 septembrie pentru conferința susținută de Frédéric Tacer și până pe 18 septembrie pentru Fred Smeijers și Corina Cotorobai, la adresa acasa@celemaifrumoasecarti.ro.

Participarea este gratuită.

Despre Cele mai frumoase cărți

Cele mai frumoase cărți din România este singurul proiect cultural cu desfășurare anuală, dedicat designului de carte, inițiat de Asociația pentru Performanță și Cultură și organizat de Galeria Posibilă și Grapho_Mat. Proiectul a fost inițiat ca platformă de dezbatere pe tema designului de carte, atât pentru profesioniștii din lumea editorială, cât și pentru designerii, graficienii independenți și publicul larg, oferind un cadru de apreciere și o perspectivă internațională.

Proiect cultural este finanțat cu sprijinul Ministerul Culturii și Identității Naționale și susținut de Institutul Francez și Ambasada Olandei.

 

 

Details

Start:
Mon, 17 Sep 2018 ⏐8:00 am
End:
Wed, 19 Sep 2018 ⏐5:00 pm
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/408565769669093/

Venue

Switch Lab
Ion Brezoianu 23-25
Bucharest, 030167 Romania
+ Google Map
Phone:
0764 030 226
Website:
http://www.switchlab.ro/

© 2004 - 2019 feeder.ro

CONTACT US

Send us an email and we'll get back to you, asap. Thank you! ⭐️

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account