Colajul în epoca pandemiei – Efectele izolării pentru artiștii de colaje

Colajul în epoca pandemiei – Efectele izolării pentru artiștii de colaje

Colajul în epoca pandemiei – Efectele izolării pentru artiștii de colaje

Agenția Creionetica prezintă între 12 și 19 septembrie expoziția: Colajul în epoca pandemiei – Colajul în epoca pandemiei – Efectele izolării pentru artiștii de colaje izolării pentru artiștii de colaje. Vernisajul are loc sâmbătă și duminică la AM. Speciality Coffee pe strada Constantin Boșianu nr. 21 de la ora 14:00.

În cadrul expoziției, veți putea viziona lucrări handmade și digitale ale artiștilor Ada Moisă, Cristiana Bucureci, Ramona Iacob și Andrei Stan. Colajele celor patru artiști sunt versatile și surprind o poezie ciudată și suprarealistă din momentul unic prin care trecem la nivel mondial: prima pandemie a secolului 21. Lucrările reflectă valorile societății în care trăim și ne conectează la o sursă colectivă de panică, detașare și evadare universală.

Colajul în epoca pandemiei – Efectele izolării pentru artiștii de colaje reprezintă arta care generează acel sentiment bizar și inconfortabil, te cucerește prin detalii explicite, prin emoție și fragilitate. În substața expoziției, esența este schimbarea, filtrarea ideilor și trăirilor depășesc granițele și dau naștere unor universuri paralele din care situația actuală pare dezlipită.

Romanian Design Week vă invită la o ediție specială în 2020, menită să evidențieze rolul esențial al designului și artei în proiectarea unui viitor mai bun, într-o perioadă în care creativitatea a devenit mai importantă ca niciodată. RDW caută noi preocupări din lumea designului și artei, prin inițiative și lucrări care au contribuit pozitiv la situația actuală cauzată de pandemie, dar și răspunsuri despre ce înseamnă Schimbarea pe care o poate aduce designul și arta: Change 2.0.

Creionetica este o agenție de publicitate care dezvoltă strategii de comunicare etică și face puntea dintre artiști și designeri și organizații, asociații, instituții și afaceri responsabile.

Despre artiștii care expun:

 

Ramona Iacob

Ramona Iacob este regizoare de teatru și creatoare de colaje. Îi puteți vedea lucrarile pe Instagram: ramiacob. Colajele artistei sunt pagini de jurnal în imagini, iar formarea de regizoare de teatru face din aceste pagini spectacole imaginare.

Tehnica colajului a absorbit-o în timp ce căuta diferite stilistici pentru un spectacol de teatru, pe care vroia să îl facă după o antologie de poezie absurdă ”De ce pisicile n-au coadă”. Cel mai important feedback l-a primit de la artistul vizual Andrei Gamarț, de la care continuă să învețe multe și cu care a organizat expozițiile, ”Jurnalul unei regizoare fără de teatru” și “Cento x Fellini”.

 

Ada Moisă

Ada Moisă este un artist care iubește texturile și să decupeze tot ce îi pică în mână, de la revistele vechi la copertele cărților. Artista oferă perspective și soluții noi prin constrângerile elementelor folosite în colaj de la fotografii deja existente, la cele procesate, refolosite pentru a crea ceva nou.

Crescută într-o casă cu trei biblioteci, pasiunea ei s-a manifestat în iubirea pentru artă în toate formele. În adolescență a descoperit Monty Python și colajele suprarealiste ale lui Terry Gilliam și a prins încrederea să decupeze revistele mamei și surorii și să le lipească peste tot prin cameră. Arta colajului înseamnă pentru Ada înfruntarea fricilor și exprimarea luptelor prin colaje.

Ada este pe Instagram (dada.collage).

 

Cristiana Bucureci

Cristiana a debutat în arta colajului în urmă cu 8 ani, cu seria Loud Blood Youth, în colaborare cu trupa de electro-fusion Crowd Control, ilustrând 13 cântece de pe albumul trupei. O parte din acestea au fost expuse și în expoziția Mind Universe. Colajele ei sunt pașaportul într-o dimensiune futurist-decorativă, fiind realizate prin tehnică mixtă de colaje digitale și cut&paste. Cristiana a avut o expoziție la Tel Aviv, două expoziții în cadrul Romanian Design Week, a mai expus la Timișoara, Cluj și Iași.

Background-ul de manager și director de creație în agenția Creionetica pentru campanii cu impact social, cultural și de mediu, o împinge să creeze cu focus pe problemele care ne înconjoară și ne afectează în viața urbană. O parte din lucrările ei pot fi vizualizate pe www.instagram.com/cristiana_bucureci/ și pe www.instagram.com/eyecutart/

“După porția zilnică de anxietate și panică din presă, artiștii de colaje se retrag în lumea lor, printre colaje, unde își regăsesc echilibrul de care au nevoie.”, declară Cristiana Bucureci.

 

Andrei Stan – Visual artist

Pentru Andrei Stan, colajul este un mod de a interacționa cu lumea exterioară, de a găsi frumosul în jur și de a îl evidenția. Andrei face colaje de 10 ani și a început ca fotograf, iar prin tehnica colajului, el remixa fotografiile surplus. Artistul este inițiatorul Collage Festival, primul eveniment local dedicat tehnicii, o nevoie de community building în București și România. Prin pagina de Instagram, Dreaming in Collages, Andrei promovează colajele artiștilor din toată lumea. Lucrările lui Andrei Stan pot fi găsite pe site-ul www.andreistan.com sau pe Instagram filters.of.perception/ space.between.thoughts

Andrei Stan prezintă seria “Si(n)gur”, călătoria fiecăruia dintre noi spre interior, spre profunzime. În vremurile în care trăim, avem nevoie să ne regăsim siguranța personală, iar aceasta nu poate fi găsită decât printr-o călătorie singuratică. Poate că ceea ce trăim nu este decât o mare piatră de temelie pentru un viitor armonios și asumat, de la singur la sigur.

Leave a reply (we review all comments)