feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Artist Talk + Closing Amprenta Mădălina Dan & Concert Plurabelle

Sun, 20 Nov 2016 ⏐7:30 pm - 10:00 pm

artist talk

Artist Talk + Closing Amprenta Mădălina Dan & Concert Plurabelle @ CNDB
20 noiembrie, 2016, ora 19:30

Artist Talk – intrarea liberă // Concert – 10 lei

Biletele pentru concert sunt disponibile aici.

Evenimentul marchează finalul proiectului „Amprenta” şi al programului curatorial al Mădălinei Dan, artist asociat al Centrului Național al Dansului București în 2016. Ocazie cu care Mădălina se va întâlni cu admiratorii pentru discuții despre artă și viață la un pișcot și la un pahar.

 

La invitația Mădălinei Dan, Plurabelle încheie ultima seară din proiectul Amprenta cu un concert care va începe la ora 20.30.

 

„Programul cu care am fost invitată de CNDB se concentrează pe ultimii doi ani petrecuți în contextul academic și artistic de la Berlin, unde am studiat în cadrul unui masterat. La București voi prezenta cele mai noi lucrări, dar îi voi prezenta și pe câțiva dintre colegii și mentorii mei de la studii. Viziunea mea se canalizează pe diseminarea și împărtășirea contactelor și experiențelor acumulate în acest timp. Doresc să facilitez un cadru educațional și de formare și să creez un punct de întâlnire al comunității artistice din România cu contextul educațional-artistic eterogen din Berlin” – Mădălina Dan

 

„Acest cadru evită unidirecționalitatea și ierarhizarea, de la vocea dominantă, privilegiată de formator la cel care este format, și este o propunere formativă, deopotrivă pentru artiștii și teoreticienii invitați. Descentralizarea informației, accesul la resurse, discursuri și tendințele actuale, paradigme și estetici contemporane locale și globale care circulă, sunt împărtășite și asimilate diferit sunt aspecte care aș dori să facă parte din contribuția mea la acest demers curatorial. Această direcție continuă pe undeva inițiativele activiste mai vechi cu privire la facilitarea si diversificarea informației în dansul contemporan și a performance-ului în România: programul intensiv de ateliere practice și teoretice «Întâlniri de gradul doi», laboratorul de performativitate și improvizație, atelierele de mișcare pe care le-am desfășurat de-a lungul a șapte ani”, adaugă ea.

 

Plurabelle e un colectiv muzical format din Alex Bălă, Cristian Fierbințeanu și Gabriela Fierbințeanu. Plurabelle publică periodic materiale înregistrate – LP-ul Phantom Pyramid (apărut în 2014 la casa de discuri franceză Stellar Kinematics) și EP-ul Arsenal (2015, self-released) – și performează în București (Control Club, Modern, Eden, Train Delivery@Gara de Nord, Macaz etc), Cluj (Shelter Club), Berlin (Kantine am Berghain), Praga (Café V lese, Bajkazyl) etc.

„(…) Phantom Pyramid, a disc which escapes any possible categorization, balancing without an apparent effort 10 tracks of decadent future soul, where we permanently switch between being whipped and caressed. The athletic shadow of Grace Jones and the electric mists of Boards Of Canada float above them.”(Noisey.vice.com)

http://plurabelle.bandcamp.com
www.fierbinteanu.com

 

Amprenta” include cele mai recente lucrări ale coregrafei şi dansatoarei, dar şi spectacole şi colaborări mai vechi. Iniţiat în 2008 de CNDB şi reactualizat cu ocazia mandatului curatorial al Mădălinei Dan, proiectul „Amprenta” presupune invitarea unui coregraf care, timp de aproximativ o lună, realizează un autoportret: prezintă spectacole proprii şi invită producţii sau artişti care fac parte din universul său creativ.

 

Bio

Mădălina Dan este laureată a Premiilor CNDB 2015. Ea a iniţiat şi produs o multitudine de spectacole, dezbateri şi ateliere de dans. O prezenţă constantă pe scena de dans din România şi unul dintre artiştii cei mai importanţi ai unei noi generaţii de dansatori şi coregrafi, artista a fost premiată pentru contribuţia sa în dans şi performance prin ateliere, laboratoare de creaţie şi proiecte de mentorat.

Details

Date:
Sun, 20 Nov 2016
Time:
7:30 pm - 10:00 pm
Event Categories:
, , , ,
Event Tags:
, ,
View Event Website

Venue

CNDB
Centrul Național al Dansului București, B-dul Mărăşeşti 80-82
Bucharest, Romania
Phone:
0746 099 942
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

feeder logo Submit your event