feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cineclub Queer – „Soldații. Poveste din Ferentari” (2017)

Thu, 25 Jan 2018 ⏐7:00 pm - 10:00 pm

10lei
Cineclub Queer - „Soldații. Poveste din Ferentari” (2017)

Cineclub Queer – „Soldații. Poveste din Ferentari” (2017)

Cineclub Queer organizează o proiecție în avanpremieră a filmului Soldații. Poveste din Ferentari (r. Ivana Mladenovic, 2017), unul dintre cele mai așteptate titluri românești ale anului 2018 și unul dintre puținele lungmetraje de ficțiune din istoria cinematografiei autohtone care abordează deschis tema homosexualității.

Produs de Hi Film Productions, filmul este o adaptare liberă după romanul cu același nume scris de Adrian Schiop și apărut la Editura Polirom în 2013.

Selectat în festivaluri internaționale precum Toronto, San Sebastián și Rotterdam, Soldații. Poveste din Ferentari urmărește relația dintre un antropolog (Adrian Schiop), care se mută în cartierul Ferentari pentru a cerceta universul social al manelelor, și Alberto (Vasile Pavel Digudai), un bărbat care și-a petrecut o bună parte din viața adultă în pușcărie. Relația lor, bazată în egală măsură pe susținere reciprocă și pe exploatare, trasează un portret mai vast al diviziunilor economice, sociale și culturale care caracterizează societatea românească.

Proiecția va avea loc joi, 25 ianuarie, ora 19:00, la Cinemateca Union, și va fi urmată de un Q&A cu membrii echipei, moderat de criticii de film Georgiana Madin și Andrei Luca.

Începând cu data de 2 februarie, filmul va fi distribuit în cinematografele din România de Micro Film.

Cineclub Queer este un proiect de cinema care constă în organizarea unor proiecții bilunare cu filme queer. Prin această inițiativă, Cineclub Queer își propune să aducă în prim-plan o serie de filme LGBTQ+ clasice din cinematografia mondială (produse până în 1990), cu intenția de a redescoperi și rediscuta un patrimoniu deja existent în colecțiile Arhivei Naționale de Filme.

Vizualul evenimentului este realizat de Radu Pop.

Intrare: 10 lei.

Accesul în sală după începerea proiecției este interzis.
Biletele pot fi achiziționate de la casieria Cinematecii Union, de marți până vineri, începând cu ora 10:00, iar în weekend începând cu ora 11:00.
______________________________________________________

Organizator: Asociația Cinefocus;
Parteneri: Micro Film, Arhiva Națională de Filme – Cinemateca Romana, Goethe-Institut Bucuresti, Asociația MozaiQ, Editura Hecate, MACAZ – Bar Teatru Coop.;
Parteneri Media: SUB25, Scena9, Aarc – All About Romanian Cinema, Zece La Rece.

Details

Date:
Thu, 25 Jan 2018
Time:
7:00 pm - 10:00 pm
Cost:
10lei
Event Categories:
, , , ,
Event Tags:
, , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/1451093151685463/

Venue

Cinema Union
strada Ion Câmpineanu, nr. 21
Bucharest, Romania
+ Google Map
Website:
https://www.facebook.com/pages/Cinema-Union/450934684974471
0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

feeder logo Submit your event© 2004 - 2020 feeder.ro

CONTACT US

Send us an email using this contact form and we will get back to you as soon as possible, usually in 1-2 working days. Thank you! 😊

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account