CALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

« All Events

  • This event has passed.

Casa Experimentelor la Noaptea Muzeelor 2018

Sat, 19 May 2018 ⏐8:00 pm - 2:00 am

Casa Experimentelor la Noaptea Muzeelor 2018

Casa Experimentelor la Noaptea Muzeelor 2018

Casa Experimentelor – Romanian Science Center, deschis în ianuarie 2016 pune la dispoziția vizitatorilor într-un spațiu de 500 mp, 100 de experimente din domeniile: optică și iluzii optice, acustică, electricitate și magnetism, fluide, plasma, unde, mecanică, matematică și biologie pe care să le testeze, să apese, să rotească, să descopere pe principiul ”pune mâna și încearcă”. Este o expoziție interactivă de tip “hands-on” care a reușit să creeze contexte de explorare în care este posibil ca fiecare să aibă o experiență personală a fenomenelor și orice persoană poate explora situații, punându-și întrebări și descoperind răspunsuri.
Practic toate exponatele prezentate aici invită la participare, ele par să spună mai degrabă ”Atinge-mă” decât ”Nu pune mâna”. Altfel spus, nimic nu se întâmplă dacă nu faci ceva astfel încât să se întâmple.

Ca si la cele 2 editii anterioare, vizitatorii vor avea la dispoziție spațiul expozițional pentru o durată de o oră fiecare grup de 60 de persoane, intrarea făcându-se gratuit, fără rezervare, în ordinea sosirii, ultima intrarea fiind la ora 01:00. Copiii sub 3 ani nu au accesul permis in centrul stiintific. Accesul mașinilor în parcare nu va fi permis, aceasta fiind lăsată la dispoziția vizitatorilor care vor aștepta intrarea în Casă.

La fiecare oră se vor face show-uri demonstrative cu Patul Fakirului unde experimentăm cum este să stai pe 2100 de cuie, Bobina Tesla cu ajutorul căreia realizăm fulgere adevărate în Casă și Generatorul Van de Graaff. Cei care doresc să experimenteze Generatorul Van de Graaff, să simta energia electrostatică și să-și ”coafeze” părul, vor achita la receptie o taxă modică de 5 lei / persoană.

Ca și la editiile anterioare, partenerul nostru media Digi World Romania va pune la dispozitia vizitatorilor filme documentare marca Digi World care vor putea fi vizionate pe durata evenimentului. Astfel, vizitatorii vor intra in sala de vizionare cu 30 de minute inainte de vizitarea spatiului expozitional, oferind astfel momente de odihna combinate cu descoperirea unor realizari stiintifice din Romania.

Va asteptam sa ne includeti in traseul vostru de vizitare!

Details

Date:
Sat, 19 May 2018
Time:
8:00 pm - 2:00 am
Event Categories:
, , , ,
Event Tags:
,
https://facebook.com/events/1803346936626775

Organizer

Casa Experimentelor – Romanian Science Center
Phone:
031 101 2200
Email:
office@casaexperimentelor.ro
View Organizer Website

Venue

Casa Experimentelor – Romanian Science Center
Calea Vitan nr. 242, sector 3
Bucharest, 031301 Romania
+ Google Map
Phone:
031 101 2200
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.