feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Au început înscrierile pentru competiția de scurtmetraje “Camera 9” @ Scena9

Wed, 6 Jul 2016 ⏐8:00 am - Tue, 30 Aug 2016 ⏐5:00 pm

Au început înscrierile pentru competiția de scurtmetraje “Camera 9”

Au început înscrierile pentru competiția de scurtmetraje “Camera 9” @ Scena9
6 Iulie – 30 August

Competiția de scurmetraje Camera 9, organizată de Scena9 în parteneriat cu Les Films de Cannes à Bucarest și Cristian Mungiu, cu sprijinul BRD Groupe Société Générale, se adresează exclusiv studenților facultăților de film din România, inclusiv masteranzilor care au absolvit în 2016, indiferent de forma de învățământ (public sau privat).

După ce Noul Val de regizori români, deja consacrați, a demonstrat că cinematografia românească poate avea o prezență constantă la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, platforma culturală Scena9   s-a alăturat Les Films de Cannes à Bucarest într-un proiect dedicat descoperirii și susținerii următoarei generații de regizori pasionați de cinema-ul de autor.

În perioada 6.07.2016 – 30.08.2016, în cadrul competiției Camera 9, studenții facultăților de film din România vor putea să își înscrie proiectele cinematografice, iar 9 dintre scenariile înscrise vor primi consultanță din partea unora dintre cei mai buni profesioniști din România și o finanțare de 2000 Euro pentru a produce un film de scurtmetraj.  În plus, câștigătorii ar putea avea ocazia de a înscrie filmele, în competiția de scurtmetraje din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes.

La finalul perioadei de înscrieri, juriul format din Cristian Mungiu, Flavia Popa, Tudor Reu, Luiza Vasiliu va analiza scenariile înscrise și va alege maxim 9 scenarii câștigătoare pentru a fi finanțate și produse sub îndrumarea mentorilor din cadrul proiectului. Câștigătorii vor avea parte de îndrumarea lui Tudor Reu în procesul de producție, Mircea Olteanu va oferi consultanță pentru etapa de editare, iar pentru sfaturi legate de scenariu, tinerii regizori îl vor avea alături chiar pe Cristian Mungiu.

„Eu, unul, n-am ajuns niciodată la Cannes cu vreun scurtmetraj, deşi mi-aş fi dorit. Cu toate astea, am ajuns acolo pentru că unul dintre selecționerii de-atunci îmi văzuse scurtmetrajele într-un festival. Când am mers la Cannes cu primul meu lungmetraj, am constatat că cei care fuseseră deja selectați cu scurtmetraje se orientau mult mai bine în zăpăceala profesională de pe croazetă şi primeau sfaturi folositoare, care să îi ajute pe mai departe în cariera de realizatori. E util să ajungi la Cannes deja de când te exprimi ca cineast cu scurtmetraje. Aşa că, atâta cât pot eu să fiu de folos, sunt gata să dau o mână de ajutor celor care se regăsesc acum unde mă găseam şi eu cu 20 de ani în urmă. Baftă!” (Cristian Mungiu).

„În acest an formidabil pentru filmul românesc,  începem un proiect care vrea sǎ dea aripi generaţiei urmǎtoare de cineaşti. Camera9 este un simulator destinat celor care acum învaţǎ sǎ zboare, înainte sǎ preia cu totul comanda avionului.  Lângǎ noi creşte o generaţie extraordinarǎ, ale cǎrei poveşti meritǎ sǎ le aflǎm şi sǎ le purtǎm cǎtre un public cât mai numeros. Aşadar, vǎ poftim în Camera9! ” –  Flavia Popa, Secretarul General al BRD.

Regulamentul de înscriere și formularul sunt disponibile pe www.scena9.ro în secţiunea Proiector

Perioadă înscrieri: 6.07.2016 – 30.08.2016

Dosarul de înscriere include: formular de înscriere, scenariu de film de ficțiune, rezumatul scenariului, concepția regizorală, numele persoanei/companiei desemnate ca producător, documente care să demonstreze calitatea de student sau de absolvent a realizatorului.

Scena9.ro este o platformǎ de jurnalism cultural lansatǎ în mai 2015 care îşi propune sǎ scrie despre ce e relevant, ce e nou sau nedescoperit, ce aduce un plus de valoare în peisajul cultural de la noi, incitând la dialog zone culturale și artistice care, de obicei, nu se intersectează.  Scena9 înseamnǎ o echipǎ de tineri jurnalişti care stau cu ochii pe noua generație de creatori din domenii cât mai variate, de la artă până la știință, le urmăresc proiectele și evoluția. Si-au propus să deseneze portretul acestei noi generații care face lumea noastră să se învârtă.

Platforma face parte dintr-un demers mai amplu al BRD Groupe Société Générale de a susţine cultura.

Les Films de Cannes à Bucarest a fost inițiat în 2010 de regizorul Cristian Mungiu, cu sprijinul Delegatului General al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux. În fiecare an, în octombrie, Les Films de Cannes à Bucarest aduce zeci de filme în premieră absolută în România, în peste 100 de proiecții, unele programate în prezența cineaștilor, masterclass-uri, mese rotunde, retrospective și alte evenimente speciale.

Infiinţatǎ în anul 2013 de catre Cristian Mungiu, Asociaţia Cinemascop îşi propune sǎ promoveze filmul de artǎ şi de autor în rândul publicului din România. Principalul eveniment organizat de cǎtre Asociaţia Cinemascop este festivalul de film Les Films de Cannes à Bucarest.

Details

Start:
Wed, 6 Jul 2016 ⏐8:00 am
End:
Tue, 30 Aug 2016 ⏐5:00 pm
Event Category:
Event Tags:
, , , , , ,
http://www.scena9.ro/article/concurs-de-scurtmetraje-camera9

Venue

Scena9
Scena9

Organizer

Scena9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.