Călătorie muzicală în Bucureştiul de altădată: concert TREI PARALE

concert trei parale

Fundația Calea Victoriei vă invită luni, 27 mai, ora 19.00, la Cercul Militar Național, la evenimentul Călătorie muzicală în Bucureştiul de altădată: concert TREI PARALE. Vom savura ritmurile antrenante ale muzicii laice de la curţile domneşti şi boiereşti din Valahia şi Moldova în epoca fanariotă, care împletesc într-o formă spectaculoasă tradiţiile populare locale cu sonorităţi orientale mai îndepărtate.

Această muzică de acum două secole îşi păstrează prospeţimea şi aduce în faţa publicului amorurile, nostalgiile, glumele şi parfumul seducător dintr-un Bucureşti oriental care azi ne pare exotic.

În prima parte a evenimentului, muzicologul Nicolae Gheorghiţă şi istoricul de artă Roxana Coman vor face o incursiune fermecătoare în varietatea muzicilor din Țările Române, de la curţile domneşti şi boiereşti, precum şi o sugestivă descriere a atmosferei şi obiceiurilor de la petrecerile vremii.

În a doua parte a călătoriei muzicale, TREI PARALE ne va purta în atmosfera muzicală din secolul XIX. Membrii grupului alătură muzicii tradiţionale româneşti influenţa altor popoare, care au participat la scrierea identităţii Bucureştiului interbelic.

TREI PARALE înseamnă:

Florin Iordan (fluiere, caval, cobză)

Daniel Pop (voce, fluiere, caval, drâmbă, percuţie)

Beatrice Iordan (cobză, voce)

Mihai Balabaş (vioară, contrabas)

Taxa de participare este de 30 de lei, înscrieri se fac la adresa contact@victoriei.ro. Detalii despre eveniment găsiți pe www.victoriei.ro

Acest eveniment se desfăşoară în cadrul festivalului LUNA BUCUREŞTILOR, festival organizat în parteneriat cu Cercul Militar Naţional, sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Margareta Custodele Coroanei.

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale și interactive. De peste 11 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.

Leave a reply (we review all comments)