București.Instalație Umană

  • by

Unul dintre cele mai actuale spectacole de teatru ale stagiunii ARCUB, ”București. Instalație umană”,  revine pe 4 mai pe scena Sălii Mari a Centrului Cultural din strada Lipscani nr.84 – 90, de la ora 20:00.

Selectat printre cele mai bune 53 de spectacole de teatru din țară în cadrul ediției FNT 2017,  ”București.Instalație umană” s-a jucat pe scena Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, a fost inclus în ediția Festivalului LIKE CNDB de anul trecut și a făcut parte din programul UNDERCLOUD 2016.

„…una dintre cele mai angajate montări pe care le-au cunoscut scenele Bucureștiului în ultimii mulți ani.” Yorick

„… debordează de energie, vitalitate și mesaj, din primele secunde și până la final.” LiterNet

„Instrumentul de bază al Instalației e empatia – spectatorii se recunosc în colajul de fraze și stări care fac parte din viețile lor de zi cu zi.” SUB25

Primul proiect în București al regizorului sibian Radu-Alexandru Nica, ”București.Instalație umană” este o creație colectivă, o întâlnire din mai multe zone ale artei contemporane. „Nouă excelenți actori, bine coordonați de Radu-Alexandru Nica (regie) și Florin Fieroiu (coregrafie), re-creează orașul în care locuiesc, povestind episoade personale, ironizând mode și tendințe sociale, developând judecăți.” (Scena 9, Mihai Brezeanu)

La granița dintre teatru, dans contemporan, performance, sound design, artă plastică și video, ”București.Instalație umană” împrumută mijloace din teatrul de dezbatere civică pentru a prezenta diverse fețe ale orașului, într-o răzvrătire împotriva problemelor urbane, de la pasi­vitate, iminenţa unui cutremur, până la viaţa de noapte sau refugiul în viaţa de corporaţie.

Spiritul acestui oraș, cu contrastele lui, cu energia lui adesea debordantă, cu umorul său, dar și cu candoarea și frumusețea lui surprinzătoare, este punctul de pornire al unui spectacol de teatru. Un spectacol sincretic, care îmbină dansul, muzica, arta plastică și video, teatrul, performance-ul într-un mixaj original, care reprezintă oglinda fidelă și democratică a întâlnirii dintre mai mulți artiști.

”București.Instalație umană” este „cât se poate de concret, total ancorat în realitățile societății în care trăim. Fragmente care te fac să pufnești în râs, bucăți absurde care te torturează cu nedreptatea lor, mici detalii de coloratură pe care orice bucureștean, născut sau adoptat, le recunoaște.” (hoinaru.ro)

București. Instalație umană este o oglindă mozaicată a tuturor celor care au contribuit la el. Arată Bucureștiul așa cum îl percepe acest grup de artiști, fără a-și propune să fie ”politically correct”. Îți arată imaginea unui oraș pe care o poți recunoaște sau pe care o poți contesta, dar care, cu siguranță, nu te va lăsa indiferent.

Leave a reply (we review all comments)