feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bucharest International JAZZ Competition Festival @ Teatrul Odeon

Sat, 14 May 2016 ⏐8:00 pm - Sat, 21 May 2016 ⏐5:00 pm

jazz festiv

Bucharest International JAZZ Competition Festival @ Teatrul Odeon
14 – 21 mai

25 de trupe si muzicieni din 26 de tari

 

La 10 ani de la debut, EUROPAfest – Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC intre primele 3 concursuri de jazz din Europa, si-a castigat locul intre evenimentele de jazz sonore la nivel mondial, fiind apreciat deopotriva de public, artisti si specialisti. Prezentand stiluri de jazz diferite, artisti ai noului val si proiecte muzicale din centrele de jazz emblematice ale lumii, evenimentul si-a construit o identitate puternica si in peisajul cultural autohton, aducand in salile de concerte un numar ridicat de spectatori.

In 2016 se anunta o editie aniversara de anvergura, in Semifinala intrand 25 trupe de jazz, intr-o varietate de formule scenice – sextet, quintet, quartet, trio si duo. Artisti din 26 de tari – SUA, Olanda, Germania, Marea Britanie, Polonia, Italia, dar si din Belgia, Canada, Columbia, Coreea de Sud, Danemarca, Estonia, Franta, Georgia, Grecia, Hong Kong – China, Indonezia, Japonia, Romania, Rusia, Singapore, Thailanda, Turcia, Ucraina, Ungaria, Venezuela, vor prezenta noile tendinte oferind un regal de jazz.

Selectia trupelor, realizata de specialisti, a avut la baza atat valoarea artistica, cat si satisfacerea cerintelor publicului. In perioada 14 – 21 mai, sub sloganul “100% jazz and more” evenimentul invita iubitorii de muzica la seri memorabile cu jazz de calitate, ritmuri originale, idei indraznete si combinatii surprinzatoare.

O saptamana dedicata concertelor, workshopuri-lor si jam sessions animate de artisti de pe 4 continente, cu backgrounduri culturale diferite, care se lupta pe scena pentru castigarea Marelui Premiu. Publicul va vedea cum suna jazz-ul american, alaturi de cel european, indonezian sau sud-coreean. Cu evenimente internationale prestigioase in portofoliu, participantii vor transforma Bucurestiul in scena jazz-ului mondial. Oricine iubeste jazz-ul sau vrea sa-l descopere este invitat de jmEvents sa vina la Bucharest International Jazz Competition. Pe langa spectacole de jazz autentice, pline de buna dispozitie, isi poate alege și o trupa preferata pe care sa o sustină pană in Finala.

Mai multe informatii despre artisti se gasesc pe www.jazzcompetition.ro.

Bilete: Teatrul Odeon, Sala Teatrelli ( si eventim )

Details

Start:
Sat, 14 May 2016 ⏐8:00 pm
End:
Sat, 21 May 2016 ⏐5:00 pm
Event Categories:
, ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Teatrul Odeon
Teatrul Odeon, Calea Victoriei, nr. 40-42
Bucharest, Bucharest 010062 Romania
+ Google Map
Phone:
+40738 823 583
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.