feeder.ro events calendar CALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bucharest Fashion Film Festival 2018

Fri, 13 Apr 2018 ⏐8:00 pm - Sun, 15 Apr 2018 ⏐10:00 pm

Bucharest Fashion Film Festival 2018
Reading time: 6 minutes

Bucharest Fashion Film Festival 2018

Bucharest Fashion Film Festival 2018
editia #2
Cinema Elvire Popesco, Point, Apollo 111

Bucharest Fashion Film Festival este primul festival din România care explorează zona de interferență dintre modă, film și advertising, prin proiecții, dezbateri și workshopuri. Combinând cele mai bune fashion films contemporane cu o selecție de filme cult cu o pronunțată latură estetică, festivalul pune în legătură creativi de top din industria filmului și a modei, agenții de branding și studiouri de design, creând o relație simbiotică între aceste domenii și construind noi oportunități de colaborare.

HIGHLIGHTS

– Filmul din deschidere, We Margiela (2017), este un documentar care spune povestea celebrei case de modă avant-garde și a designerului acesteia, Martin Margiela, recunoscut pentru discreția extremă și lipsa aparițiilor publice. Filmul schițează portretul maestrului deconstrucțiilor vestimentare, a proporțiilor răsturnate, a celui care a ocolit brandingul în favoarea unei etichete albe, prinsă în patru cusături, și care a inspirat numeroși designeri, de la Raf Simons la Demna Gvasalia.

– Ediția a doua aduce în formatul festivalului secțiunea de competiție internațională, în cadrul căreia vor fi proiectate fashion films din toate colturile lumii. Juriul, format din profesioniști locali și internaționali din modă, film și advertising, va acorda doua premii Best Fashion Film si Best Local Production.

– Prin proiecții și mese rotunde, festivalul urmareste două subiecte care au stârnit controverse în ultimii ani și a căror solutionare ar putea avea un impact major asupra societății: Problema sustenabilității în industria modei, una dintre cele mai poluante industrii din lume este abordată în Machines (2016), un documentar-eseu cu un limbaj vizual puternic despre efectele dezumanizante ale muncii intr-o fabrică din sudul Indiei, care va rula în cadrul programului BFFF18. În anul #metoo, identitatea femeii construită prin prisma canoanelor de frumusețe promovate de media reprezintă un subiect care a acaparat tot mai mult interes. Acesta va fi dezbătut în cadrul unuia dintre panel talk-urile din program.

The Color of Pomegranates (1969), este un film cult hiperstilizat al regizorului armean Sergei Parajanov, care prezintă viața unui poet și muzician din secolul al XVIII-lea, Sayat Nova. Filmului i-a fost refuzată distribuția o perioadă îndelungată, în mare parte datorită controverselor pe care le-a stârnit și încarcerării regizorului de către autoritățile sovietice. Considerat un melanj de poezie, etnografie și cinema, filmul, recent restaurat, a fost votat al 84-lea cel mai bun film din toate timpurile în topul Sight&Sound din 2012.

Programul complet și biletele vor fi disponibile în curând pe bucharestfashionfilm.ro

Details

Start:
Fri, 13 Apr 2018 ⏐8:00 pm
End:
Sun, 15 Apr 2018 ⏐10:00 pm
Event Categories:
, , , , ,
Event Tags:
, , , , , , , , ,
Website:
http://bucharestfashionfilm.ro/

Organizer

Bucharest Fashion Film Festival
Phone:
0730 622 048
Email:
ioana@bucharestfashionfilm.ro
Website:
http://bucharestfashionfilm.ro

Venue

Cinema Elvire Popesco
Cinema Elvira Popescu, Bulevardul Dacia, nr 77
Bucuresti, 020051 Romania
+ Google Map
Website:
www.elvirepopesco.ro

© 2004 - 2019 feeder.ro

CONTACT US

Send us an email and we'll get back to you, asap. Thank you! ⭐️

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account