feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bikes vs Cars @ Cinema Europa

Fri, 27 May 2016 ⏐6:30 pm

Bikes vs Cars @ Cinema Europa

Bikes vs Cars @ Cinema Europa
27 Mai, 18:30

“Bikes vs Cars” – bicicleta ca instrument de schimbare urbana
Film + masa rotunda
Intrarea gratuita

Participanti la masa rotunda :
– Catalin Drula, consilier de stat pe probleme de infrastructura in Cancelaria prim-ministrului
– Marian Ivan, membru fondator al asociatiei OPTAR
– Sorin Luchian, seful Serviciului Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti

Schimbarile de mediu si ambuteiajele permanente frustreaza oamenii din intreaga lume. In marile orase, oamenii folosesc din ce in ce mai des bicicleta ca solutie la aceste probleme. Cu toate acestea, industria automobilelor continua sa creasca: astazi, in intreaga lume exista un miliard de masini. In 2020, se estimeaza ca acest numar se va dubla.
“Bikes vs Cars” este noul film al regizorului suedez Fredrik Gertten care exploreaza tema bicicletei ca agent de schimbare a mediului urban. Acel “vs” din titlu se refera la conflictul de idei dintre sustinatorii transportului alternativ si industriile de miliarde de dolari.
De la activistii din Sao Paolo si Los Angeles pana la exemplul orasului Copenhaga, unde 40% din populatie foloseste bicicleta in fiecare zi, filmul prezinta problemele celor care aleg sa utilizeze bicicleta intr-o societate dominata de masini, precum si schimbarile care trebuie sa aiba loc pentru ca orasele sa depaseasca modelul in care viata oamenilor este dependenta de utilizarea masinilor.

Evenimentul, organizat de Ambasada Suediei si Asociatia OPTAR in cadrul Romanian Design Week, va incepe cu o masa rotunda care va aborda subiectul din perspectiva oraselor Romaniei, urmata de proiectia filmului “Bikes vs Cars.”

Details

Date:
Fri, 27 May 2016
Time:
6:30 pm
Event Category:
Event Tags:
,
https://www.facebook.com/events/1166877500018869/

Venue

Cinema Europa
Calea Moșilor nr. 127
București, Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.