feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Atelier de Urbanism pentru nevăzători, un demers CMU Senseability pentru un #BucureștiIncluziv

Sat, 19 May 2018 ⏐10:30 am - Sun, 20 May 2018 ⏐3:00 pm

Atelier de Urbanism pentru nevăzători, un demers CMU Senseability pentru un #BucureștiIncluziv

Atelier de Urbanism pentru nevăzători, un demers CMU Senseability pentru un #BucureștiIncluziv

Clubul de Mobilitate Urbană Senseability este singurul club unde persoanele cu deficiențe de vedere învață cum să se descurce într-un oraș slab accesibilizat, așa cum este Bucureștiul, unde fiecare pas este un adevarăt act de curaj. Inițiativa acestui proiect aparține AMAis și este sprijinită financiar de Fundația Orange.

La clubul pentru nevăzători au avut loc până acum 11 ateliere de ecolocație, tehnologie, arhitectură și alte teme abordate incluziv, iar nevăzătorii și persoanele tipice au făcut mii de pași prin oraș, ghidați de baston. Weekendul acesta, pe 19 și 20 mai, are loc La Firul Ierbii (Splaiul Unirii 160) Atelierul de Urbanism, unde participanții vor afla noțiuni despre oraș prin hărți tactile și machete șivor pleca „pe nevăzute” pe un traseu prestabilit: de la metrou Timpuri Noi-Izvor, până la Palatul Parlamentului.

CMU Senseability propune o abordare unică pentru integrarea socială a acestei categorii vulnerabile – un spațiu de contact pentru nevăzători și tipici. Nevăzătorii își doresc să descopere abilitățile și simțurile care îi pot ghida către o viață independentă, iar persoanele tipice să experimenteze împreună cu ei, pe nevăzute, pentru ca domenii precum educația, serviciile sociale, arhitectura, design-ul sau urbanismul să ajungă să reflecte și nevoile persoanelor cu deficiențe de vedere.

Clubul este deschis tuturor gratuit, participarea se face prin completarea unui formular de înscriere pe pagina evenimentului. Pentru participanții fără deficiențe, kit-ul de experiment pe nevăzute conține o pereche de ochelari opaci și un baston, în timp ce participanții cu deficiențe de vedere au propriul baston care îi ghidează zilnic printre obstacolele urbane.

Cum a fost la atelierul de arhitectură pe nevăzute

Mai multe detalii despre proiectul #CMUSenseability:

https://www.facebook.com/CMUSenseability/

http://www.amais.ro/

Asociaţia Metodelor Alternative de Integrare Socială este o organizaţie non-profit înființață în anul 2015. Misiunea AMAis constă în dezvoltarea de proiecte, tehnici și metode alternative pentru creșterea gradului de integrare socială a persoanelor defavorizate. În același timp, lucrăm cu mediul construit ca resursă principală pentru stimularea empatiei și responsabilizarea publicului larg privind problemele grupurilor vulnerabile.

Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. În cei 5 ani de activitate, Fundaţia Orange a investit peste 3,5 milioane de euro în proiecte de educaţie digitală pentru persoane defavorizate şi în proiecte de sănătate, educaţie, cultură în beneficiul persoanelor cu deficienţe de vedere şi/sau de auz, în scopul integrării lor sociale. Pentru detalii, vizitaţiwww.fundatiaorange.ro

Details

Start:
Sat, 19 May 2018 ⏐10:30 am
End:
Sun, 20 May 2018 ⏐3:00 pm
Event Categories:
, , , , ,
Event Tags:
, ,
https://www.facebook.com/events/175986316565531

Organizer

Amais
View Organizer Website

Venue

La Firul Ierbii
Grassrots, La Firul Ierbii, Splaiul Unirii 160 B
Bucharest, Bucharest 040041 Romania
+ Google Map
Phone:
+40 757 098 492
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.