Introducere în Astrologie: Antichitate, Renaştere şi Modernitate

IMG_6191-1-494x500

Şi azi ne amuză, iar pentru unii e mai mult decât atât, să ne citim horoscopul şi să aflăm predicții despre succesul sau insuccesul acsuccesul sau insuccesul planurilor noastre. Marți, 21 februarie, la 19.00, la Fundația Calea Victoriei începe cursul Introducere în astrologie: Antichitate, Renaştere şi Modernitate susținut de Cristian Vechiu.

Ştii cum se foloseşte un astrolab? Sau cum au fost stabilite zodiile şi cum a influențat apariția cititorilor în stele la curțile regale soarta popoarelor de demult? Vino să descoperi lucruri pe care nu le ştiai despre astrologi şi primele lor observații asupra cerului înstelat.

„A citi” cerul, adică a înţelege din mişcarea corpurilor celeste modul de funcţionare a lumii, constituie probabil una dintre cele mai vechi activităţi umane în scopul de a pătrunde misterul existenţei. S-ar putea spune că astrologia s-a născut din momentul în care omul a început să observe în timp evoluţia şi mişcarea astrelor. Primele observaţii mai riguroase au avut loc în urmă cu peste 20.000 de ani, fazele lunii fiind probabil la baza acestor încercări timide de a descoperi influenţa corpurilor celeste asupra vieţii noastre.

În zilele noastre, discuţiile din jurul astrologiei au ca puncte de reper termeni ca „pseudo-ştiinţă”, „zodiac” sau „superstiție”. Unul dintre obiectivele acestui curs va fi să depăşim această zonă. Pot astrele să prezică viitorul? Au planetele o influenţă asupra personalităţii noastre? Există o legătură între mişcările corpurilor cereşti şi fenomene inexplicabile ale naturii?

Toate aceste întrebări vor fi analizate şi vom încerca să răspundem la ele astfel încât, la final, să avem o idee mai amplă asupra sensului astrologiei.

Lector: Cristian Vechiu

Data începere: 21 februarie 2017; Ora curs: 19:00

Număr ateliere: 3; Frecvența: săptămânal, marți

 

Cost: 150 ron; Cost redus (studenți): 135 ron

Locul desfășurării: Fundația Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1

Înscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

foto 2: Albrecht Durer, Harta Cerului

Leave a reply (we review all comments)