feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Artist in Residence: Paolo Profeti European Collective @ ARCUB

Sat, 3 Dec 2016 ⏐7:30 pm

Artist in Residence: Paolo Profeti European Collective @ ARCUB
3 Decembrie, 19:30

Paolo Profeti, saxofonist și compozitor italian ce a devenit în ultimii ani o parte integrantă a scenei românești de jazz, prezintă „Paolo Profeti European Collective – ELETTRICO”, pe 3 decembrie, ora 19.30, la ARCUB în cadrul programului curatoriat de Lucian Ban – Artist In Residence.

Noul său proiect debutează în cadrul stagiunii Artist in Residence și aduce împreună doi muzicieni italieni – saxofonistul leader și toboșarul Alessandro Rossi, unul dintre cei mai apreciați exponenți ai noii generații a jazz-ului european – şi excepţionalii jazz-mani români: Sorin Romanescu la chitară, Florian Radu la trombon și Michael Acker la bass.

În 2015 Paolo Profeti a lansat la casa de discuri Fiver House Records, cu deosebit succes la critică și public albumul “Waiting for Bucharest” şi după succesul turneului național de lansare a prezentat quintetul său la prestigiosul Nardis Jazz Club în Istanbul, și a participat la Transilvania Jazz Festival 2015 precum şi în avanpremiera celei de-a opta ediţii a Green Hours Jazz Fest.

Pornind de la un univers de referinţă jazz-istic tradiţional, amplu, întinzându-se de la matricea post-Coltrane-iană până la muzica mediteraneană şi contemporan europeană, colectivul dezvoltă în prezent un nou concept, avangardist, în care îşi găsesc locul elemente electronice, precum și momente improvizatorice radicale, apropiate de free. Electronica nu este utilizată numai pentru aportul său coloristic aparte, ci mai ales ca element destabilizant, ca mijloc pentru a schimba în mod neaşteptat atmosfera, spectrul compoziţional, sonorităţile, viziunile, starea de spirit…

Biletele în valoare de 35 lei (25 lei reducere pentru elevi, studenți, pensionari) pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB str. Lipscani 84-90 sau online, pe arcub.ro, bilet.ro.

Details

Date:
Sat, 3 Dec 2016
Time:
7:30 pm
Event Categories:
,
Event Tags:
, , ,

Organizer

ARCUB
Phone:
021 795 36 02
Email:
pr@arcub.ro
View Organizer Website

Venue

ARCUB
ARCUB, Strada Lipscani nr. 84 – 90
București, 030037 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

feeder logo Submit your event