feeder.ro events calendar CALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Arta Contemporană și Extremele ei

Wed, 21 Mar ⏐7:30 pm - 9:00 pm

RON35
Arta Contemporană și Extremele ei

Arta Contemporană și Extremele ei

Key words:
modernitate, producţie, practică, avangardă, transgresiune, performance, ready-made, lumea artei, artă relaţională, piaţă

Synopsis:

Cum recunoaştem o operă de artă contemporană? Orice este expus într-o galerie sau un muzeu e în mod automat artă?
Ce se întâmplă din momentul în care atenţia artistică se deplasează de la producerea unor obiecte durabile, către o anumită practică existenţială şi de relaţionare socială?
Este piaţa de artă visul împlinit al capitalismului liberal?
Sunt doar câteva dintre întrebările la care vom încerca să găsim un răspuns împreună, privind cu ochelarii filosofiei o serie de opere de artă modernă şi contemporană reprezentative.

Bio:

Cristian Iftode este conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Filosofie, Universitatea din Bucureşti, unde ţine cursuri de etică, estetică şi filosofia artei, filosofie contemporană.
Volumele apărute includ Filosofia ca mod de viaţă: Sursele autenticităţii (Paralela 45, 2010) şi Aristotel: Problema analogiei şi filosofia donaţiei (Ed. Universităţii din Bucureşti, 2015).
Pe lângă studiile academice, publică în mod constant articole pe teme de filosofie existenţială, practică filosofică, precum şi articole despre scena de artă contemporană şi cronici de expoziţie.

Self-POINT este un program de conferințe lejere care își propune să provoace mințile, virtuțile, conștiințele celor care își pun întrebări și spun fățis “nu știu” ca să afle mai mult. Temele propuse sunt dedicate oamenilor-Beta, aflați într-o continuă dezvoltare.
Spunem stop joc dezvoltării personale în forma ultra-diluată din cărțile de self-help și explorăm relația dintre sine și societate din perspectivă filosofică și antropologică, cu scopul de a stimula creșterea interioară prin critical thinking.
Vei pleca cu perspective și tehnici care te scot din situații dificile, abilități concrete derivate din cercetări academice, teorii sofisticate decodificate într-un limbaj simplu ca să le poți practica și explica mai departe.
Abordăm teme intens discutate în spațiul public din unghiuri noi și incomode, cu scopul de a sprijini audiența în reevaluarea informației din newsfeed și găsirea acelor filtre de interpretare a realității care deschid orizonturi noi, elimină puncte oarbe, suferințe inexplicabile, clișeele.

Eveniment realizat cu sprijinul Jidvei – Mysterium, partener strategic al POINT

Details

Date:
Wed, 21 Mar
Time:
7:30 pm - 9:00 pm
Cost:
RON35
Event Categories:
, , , ,
Event Tags:
, , , , ,
Website:
http://www.pointhub.ro/eveniment.php?type=1&id=415347208917905

Organizer

POINT
Phone:
0748 291 815
Email:
office@pointhub.ro
Website:
http://www.pointhub.ro

Venue

POINT
Str General Eremia Grigorescu nr.10
Bucharest, 010477 Romania
+ Google Map
Phone:
0748 291 815
Website:
http://www.pointhub.ro

CONTACT US

Send us an email and we'll get back to you, asap. Thank you! ⭐️

Sending

© 2004 - 2018 feeder.ro

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account