feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Protestele anti-corupție și viitorul justiției sociale @ MACAZ

Fri, 10 Feb 2017 ⏐7:00 pm

Dezbatere @ MACAZ

Protestele anti-corupție și viitorul justiției sociale @ MACAZ
10 Februarie, 19:00

Ce fel de justiție ?!
Protestele anti-corupție și viitorul justiției sociale
Vineri, 10.02 / ora 19 / Macaz

De mai bine de două săptămâni, protestele anti-corupție zguduie România. Atât amploarea, mesajele cât și acoperirea în media occidentală a protestelor par să indice o schimbare de paradigmă pentru strada politică. Oameni noi descoperă angajamentul politic de la bază, formează grupuri angajate și dezvoltă tactici de protest tipice cum e aprinderea în masă a lanternelor de la telefoane pentru a produce o masă de lumini.

Dincolo de afirmarea unei noi clase sociale unite de disprețul anti-PSD și de o viziune a dreptății bazată exclusiv pe anti-corupție, protestele ne indică și acutizarea marginalizării temelor de justiție socială. În acest context, ne întrebăm: cum arată viitorul culturii protestului fără revendicări pentru drepturile muncitorilor, justiție locativă, acces la sănătate și educație de calitate pentru toți, drepturile LGBT, drepturi ale femeilor sau ecologie?

La dezbatere vor participa: Dora Constantinovici, Tudorina Mihai, Costi Rogozanu, Mihaela Mihailov, David Schwartz, Petre Florin Manole, Veda Popovici și Vlad Viski.

Details

Date:
Fri, 10 Feb 2017
Time:
7:00 pm
Event Category:
Event Tags:
, , , ,
View Event Website

Organizer

Macaz
View Organizer Website

Venue

MACAZ
Calea Moșilor, nr. 106
Bucharest, Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

feeder logo Submit your event