feeder.ro events calendarCALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Alina Nelega: ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat

Thu, 28 Feb 2019 ⏐7:00 pm - 8:00 pm

Alina Nelega: ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat

Alina Nelega: ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat

Editura Polirom şi Libraria Humanitas Kretzulescu vă invită joi, 28 februarie, ora 19.00, la lansarea volumului „ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat” de Alina Nelega, recent apărut în coleacţia „Ego. Proză”.

Vor vorbi, alături de autoare:
Elena Vlădăreanu
Iulia Popovici
Va modera: Carmen Muşat
Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

„După ce, timp de decenii, s-a implicat în viața teatrală din România, impunîndu-se ca una dintre figurile de prim-plan ale domeniului, Alina Nelega revine la literatură cu un roman copleșitor. Contrar titlului (foarte subtil, de altfel), aici se derulează multe întîmplări care, adesea, te țin cu sufletul la gură, fiind menite să pună în evidență biografia accidentată a unei fete și, mai apoi, a unei tinere din Ardeal în întunecații ani ’80, aflată așadar într-o dictatură care invadează, fără scăpare, măruntele vieți și într-o societate patriarhală, în care aspirației feminine i se opune, întîi de toate, familia proprie, care trăiește încă în preistorie. Tocmai de aceea, feminitatea (în ipostaze diverse și sub aspecte variate, de la avînt la mutilare, cu dragostea, maternitatea și sexualitatea incluse) este tema dominantă a cărții. Desigur, mai există cîteva teme la fel de incitante, pe care cititorul le va descoperi în acest roman puternic și necruțător, pe care îl recomand cu căldură și cu încredere.” (Sanda Cordoș)

Alina Nelega este cunoscută mai ales ca autor dramatic. Piesele sale de teatru sînt jucate și premiate la nivel național și internațional. Dublă laureată UNITER, „Autor european” la Heidelberger Stückemarkt, Honorary Fellow in Writing al Universității din Iowa, SUA, este profesor universitar și conduce masteratul de scriere dramatică al Universității de Arte din Tîrgu-Mureș.

Details

Date:
Thu, 28 Feb 2019
Time:
7:00 pm - 8:00 pm
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,
https://www.facebook.com/events/389761605176062/

Organizer

Editura Polirom
Phone:
0232 214 100
View Organizer Website

Venue

Librăria Humanitas Kretzulescu
Librăria Humanitas Kretzulescu, Calea Victoriei, nr.45 București
București, Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.