CALENDAR

Avid planner or spontaneous explorer? Whatever your philosophy, this is where your thoughts of spending a quiet day at home come to die. Search by date or popular category to find the perfect event for savouring urban life.

« All Events

  • This event has passed.

ALIENATION or the desire for intimacy | Durational Multimedia Performance @ MARe

Thu, 5 Nov 2020 | 4:30 pm 6:30 pm EET

ALIENATION or the desire for intimacy | Durational Multimedia Performance @ MARe

PERFORMANCE MULTIMEDIA DURAȚIONAL

Dans contemporan @ MARe/Muzeul de Artă Recentă

Joi, 5 noiembrie de la ora 16:30 | Bd. Primăverii 15, Sector 1, București
Accesul la eveniment se face pe baza biletului de intrare în muzeu.
Rezervări la adresa de email: giftshop@mare.ro

Concept și Coregrafie: Benno Voorham
Performeri: Simona Baciu, Smaranda Găbudeanu, Cristina Lilienfeld
Muzica: Andrei Petrache
Video: Benno Voorham, Razvan Bumbeș

MIȘCARE | MUZICĂ | VIDEO care gravitează în jurul celor 3 cuvinte cheie: ALIENARE | DORINȚĂ | INTIMITATE
Cum putem să ne apropiem de ceilalți când noi suntem obișnuiți să-i ținem la distanță?
În ce fel se leagă rușinea de dorință, de intimitate, de trup și de suflet?
Pot depăși starea de alienare pe care o simt în relația mea cu mine însumi și cu celălalt?
Cum trăim intimitatea într-o lume virtuală?

“Când am discutat ideea proiectului, acum un an, împreună cu Cristina, Smaranda și Simona, nu ne-am imaginat că circumstanțele vor evolua într-un mod atât de alienant. Că alienarea față de ceilalți va căpăta noi înțelesuri, o nouă realitate și noi forme. Că ne va crește frica față de ceilalți, toți aceia care prezintă un potențial un pericol pentru noi. Că riscăm să ne înstrăinăm față de noi înșine.” – Benno Voorham

Rezultatul este un performance multi-media, un asamblaj al mai multor scene care gravitează în jurul celor 3 cuvinte cheie. Este o călătorie în mișcare, poetică, vizuală, în subteranele dorințelor noastre, o călătorie intimă spre ceea ce ne motivează să fim cu noi înșine sau cu ceilalți. Corpul și capacitatea lui de a arăta prin mișcare ceea ce nu putem spune în cuvinte va constitui punctul de plecare. Integrăm material video pentru a susține sau a contrazice mesajul corporal. Mărind detalii, apropiind camera pentru a revela ceea ce altfel este ascuns ochiului, îndepărtând-o pentru a plasa corpul într-un context mai larg.

Tot datorită circumstanțelor actuale ne-am adaptat și vom finaliza materialul lucrat în 3 forme diferite: un performance durațional, un performance pe scenă ce va fi preluat online prin live-streaming și un film care va fi lansat tot online.

URMEAZĂ:

PREMIERA spectacolului, transmisă ONLINE prin live streaming de pe scena Unteatru, pe 7.11, de la ora 20:00, urmată de artist talk / ACCES GRATUIT
Tripla lansare online, pe 18.11, de la ora 20:00 / ACCES GRATUIT

  • FILMUL “ALIENATION or the desire for intimacy” @Rezidența BRD Scena9
  • VIDEO SCURT “CONNECTION” realizat de Zoe Ramsey și Antonina Sheina de la Echo Echo Dance Theatre Company, Irlanda de Nord
  • DOCUMENTARUL “CLOSE ENOUGH” de Cătălin Munteanu, pe 18.11, de la ora 20:00

ALIENATION or the desire for intimacy este un proiect internațional între artiști din România, Suedia și Irlanda de Nord produs de PETEC în parteneriat cu Lava-Dansproduktion. 

PETEC (Asociația pentru Teatru și Carte) este activă în domeniul artei contemporane din 2013 dezvoltând proiecte culturale și programe bazate pe interdisciplinaritate și dialog. Din 1997 Lava-Dansproduktion a fost implicată în numeroase proiecte de training și performance în Suedia și în mai multe țări est europene. Mai multe detalii despre proiect pe site-ul www.petec.ro.

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și Konstnärsnämnden / The Swedish Arts Grants Committee. 𝘗𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵𝘶𝘭 𝘯𝘶 𝘳𝘦𝘱𝘳𝘦𝘻𝘪𝘯𝘵𝘢̆ 𝘪̂𝘯 𝘮𝘰𝘥 𝘯𝘦𝘤𝘦𝘴𝘢𝘳 𝘱𝘰𝘻𝘪𝘵̦𝘪𝘢 𝘈𝘥𝘮𝘪𝘯𝘪𝘴𝘵𝘳𝘢𝘵̦𝘪𝘦𝘪 𝘍𝘰𝘯𝘥𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘊𝘶𝘭𝘵𝘶𝘳𝘢𝘭 𝘕𝘢𝘵̦𝘪𝘰𝘯𝘢𝘭. 𝘈𝘍𝘊𝘕 𝘯𝘶 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘳𝘦𝘴𝘱𝘰𝘯𝘴𝘢𝘣𝘪𝘭𝘢̆ 𝘥𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘵̦𝘪𝘯𝘶𝘵𝘶𝘭 𝘱𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘴𝘢𝘶 𝘥𝘦 𝘮𝘰𝘥𝘶𝘭 𝘪̂𝘯 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘳𝘦𝘻𝘶𝘭𝘵𝘢𝘵𝘦𝘭𝘦 𝘱𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘱𝘰𝘵 𝘧𝘪 𝘧𝘰𝘭𝘰𝘴𝘪𝘵𝘦. 𝘈𝘤𝘦𝘴𝘵𝘦𝘢 𝘴𝘶𝘯𝘵 𝘪̂𝘯 𝘪̂𝘯𝘵𝘳𝘦𝘨𝘪𝘮𝘦 𝘳𝘦𝘴𝘱𝘰𝘯𝘴𝘢𝘣𝘪𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦𝘢 𝘣𝘦𝘯𝘦𝘧𝘪𝘤𝘪𝘢𝘳𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘧𝘪𝘯𝘢𝘯𝘵̦𝘢̆𝘳𝘪𝘪.

Design grafic cover: Oana Băluță / Foto: Cătălin Munteanu

Parteneri culturali: Echo Echo Dance Theatre Company (Derry, Irlanda de Nord), Unteatru, MARe/Muzeul de Artă Recentă, Rezidența BRD Scena9, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB). Partener media principal: Radio România Cultural. Parteneri media: CorPoetica (Milano, Italia), PerfocraZe International Artist Residency -p IAR (Kumasi, Ghana), Ruban Production ITP (Kyiv, Ucraina), MOVE2Collective (Belgrad, Serbia), Munteanu, FEEDER.ro

Details

Date:
Thu, 5 Nov 2020
Time:
4:30 pm – 6:30 pm
Cost:
18RON – 23RON
Event Categories:
, , , , , , ,
Event Tags:
, , , , ,
Website:
http://www.petec.ro

Organizer

PETEC
Website:
View Organizer Website

MARe/Muzeul de Artă Recentă

Bulevardul Primăverii 15
București, Sector 1 011971 Romania
+ Google Map
0760 259 634
View Venue Website
18RON – 23RON

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.