2 Women Chefs & Guests: Transylvanian Tastes la Acuarela

2 women chefs and guests

2 Women Chefs & Guests: Transylvanian Tastes la Acuarela

Sâmbătă 30 martie, de la ora 19:00, la Acuarela Bistro (Str. Polonă 40) va avea loc “Cină de primăvară: Transylvania Tastes”, al patrulea eveniment din seria “2 Women Chef”.

Oana Irina Coantă, Mara Elena Oană și invitatele lor regândesc o serie de rețete transilvănene folosind ingredinte sezoniere și respectând principiile Slow Food: clean, good, fair.

Fie ca gătitul se întâmplă în restaurante de fine dinning, fie că se întâmplă sub cerul liber, pe dealuri sau în șuri, cele 2 idei esențiale care le leagă pe Oană Coantă și Mara-Elena Oană sunt:
1. documentarea, promovarea și reinterpretarea tradițiilor culinare transilvănene
2. descoperirea de ingrediente autentice de la producători locali și mai ales descoperirea unor talente culinare feminine necunoscute până în prezent publicului larg din România

Supă cremă de ceapă și usturoi verde, gratinată cu brânză și cruton de pită copt de două ori
Caș de mere – straturi fierbinți de mere de iarnă, caș gras, miere și cimbrișor
Tarta de mămăligă fiarta in lapte, unt și boia afumata, coaptă la cuptor cu lapte de bou, brânză de burduf și pudră de leuștean
Hrenzăle cu telemea de oi veche, sos de kefir cu usturoi copt și boia afumată
Mâncărică de salate, verzituri și frunze de ridichi cu slănină din porc de Bazna și ou
Rulada de leurda cu nuci umplută cu brânză și smântână, pe papară cu mărar de martie
Desert legat la ochi – amintiri din copilărie

Preț -> 150 de lei, rezervări exclusiv pe eat-local.ro
20% din profitul “2 Women Chef” este direcționat către proiectele Slow Food in Romania.

“2 Women Chef” este un proiect itinerant care pornește de la drumuri prin munți, văi și dealuri în căutarea gusturilor autentice și a producătorilor mici care merită descoperiți și susținuți.

“Cină de primăvară: Transylvania Tastes” este găzduit de Acuarela cu ajutorul Slow Food Sibiu și Asociatia My Transylvania.

2 women chef & guests este un proiect:
Asociația Cuimbold, Bistro de l’Arte și Viscri 32 – White Barn and Blue House sub umbrela Slow Food Ţara Bârsei și Slow Food Viscri.

Eveniment degustat de RADIO GUERRILLA & FEEDER.ro.

Leave a reply (we review all comments)