Pandele Radu – The Dancing Faun

Pandele Radu – The Dancing Faun

The Dancing Faun este o pictura murala cu inaltimea de 5 metri si latimea de 8 metri, in acrylic si spray. Pictura este facuta in orasul Pompeii din Italia in anul 2022. Lucrarea ilustreaza grafic momentul eruptiei vulcanului Vesuviu si transformarea celebrei sculpturi a faunului dansand intr-o imagine tragica, traversand de la hedonism la existentialism. 

Pandele Radu – nascut in 1993 in Bucuresti, a facut scoala si liceul de arte in Arad, iar facultatea in Bucuresti, Cluj si Grenoble. Activeaza ca graffer din 2007, iar din 2015 ca muralist. Este membru al echipei Sweet Damage. Lucrarile sale pot fi gasite in toate orasele mari din Romania, cat si prin Europa. Pandele activeaza in principal ca artist de galerie si are nenumarate expozitii solo si de grup.

Nu este interesat direct de mesaje socio-politice, imaginariul sau este influentat de poezie, cautand sa ilustreze un univers paralel perfect. Lucrarea face parte din seria de portrete a oamenilor-oglinda, care isi reflecta contextul si habitatul pe propriul chip, portrete care devin una cu lumea lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *