Apotek a lansat al 3-lea EP, intitulat Apathy, alături de Giash, Vid, Mint și Rayo

Apotek a lansat al 3-lea EP, intitulat Apathy, alături de Giash, Vid, Mint și Rayo

Apotek a lansat al 3-lea EP, intitulat Apathy, alături de Giash, Vid, Mint și Rayo

Ascultă snippeturile extrase de pe noul EP și descoperă povestea care i-a adus pe AndorDani și Alex împreună sub numele de Apotek.

Credem că cei mai mulți se intreabă în primul rând de ce Apotek sau de unde vine numele de Apotek. Povestea a început în 2013 când Dani și Alex locuiau în Stavanger (Norvegia) iar Andor în Sfantul Gherorghe. Pe vremea aceea legatura de prietenie era deja formată, zzrganizau deja petreceri împreună plus că toți trei sunt născuți în aceeasi zonă (Andor e din Sfantul Gherorghe iar Dani și Alex din Baraolt, județul Covasna). Inițial s-au gândit să pună în practică pasiunea lor comună față de muzică prin formarea unei platforme muzicale de streaming/broadcasting prin intermediul site-ului mixlr.com , în fiecare joi timp de 3 ore, lucru ce se mai întamplă și în ziua de azi. Lucurile au luat amploare imediat, a apărut numele de Apotek (în primul rând din cauza rezonanței “tek” aseamănătoare cu “tech” din cuvantul techno și totodată datorită faptului că în norvegiana “Apotek” înseamnă farmacie, muzica nefiind altceva decât medicină pentru suflet.

apotek crewIdeile au început să curgă, Andor devine “raspunzator” de tot ceea ce tine de artwork, flyere, design, etc in timp ce Dani aka “Esmen” este rezidentul Apotek iar impreuna cu Alex se ocupa de organizare si partea manageriala

În iarna anului 2013 au organizat primul Apotek Showcase în Baraolt, Covasna. În 2014 țoti trei s-au mutat în Londra și la scurt timp a luat naștere label-ul Apotek Records.

Primul release în 2015, un V.A. cu G76 și un remix realizat de Vlad Caia plus o piesă de compusă de Tulbure și un remix Emi. Au urmat numeroase evenimente Apotek în diferite cluburi precum Eden (București), Avi (Tg. Mures), Gazette (Cluj-Napoca) și Corvin Club (Budapesta) alături de artiști naționali precum Sepp, Ada Kaleh, Vlad CaiaTulbure, Emi, G76, Zefzeed, Suciu, Melodie, Vid, Miss I, Nu Zau, VSA (si multi altii) precum și internaționali ca Vlada, Denis Kaznacheev, Fabe, Laurine, Hubble, etc.

În 2016 a urmat al doilea release “Darwin” (piesele de pe album sunt într-o evoluție ritmică) moment în care s-au decis să introducă și un alt stil de muzică, prima piesa a lui Gyorgy Ono (Intrinsic) fiind una experimentală, urmată de o piesă Hubble. Pe partea “B” o piesă
semnată de Sepp.

The Alphabet DVDÎn 2018 Apotek  a lansează EP-ul “Apathy” cu o piesă produsă de  Giash și o “reinterpretare” a lui Vid pe partea “A”. Pe partea “B” îi puteți asculta pe Mint și Rayo care prezintă o piesă ă ambiental-dub. Împreună cu acest release au lansat și un DVD “The Alphabet” în scop caritabil pentru copiii orfani din orașul lor natal, ce conține 26 de piese de la 26 de artiști diferiți, așezați în ordine alfabetică.

Un release ideal pentru colecționarii și ascultătorii de vinil, pe care îl poți comanda de aici.

În vară, Apotek aniversează 5 ani de activitate, iar anticipația este deja în creștere gândindu-ne la un următor release și o serie de surprize pe care le pregătesc pentru această ocazie.

Artist: VA (Giash, Vid, Mint și Rayo)
Title: Apathy
Label: Apotek Records
Cat. number: APK003
Release date: 01.03.2018
Format: vinyl and digital

 

Words by Apotek & ubic

 

feeder EP Review

1 thought on “Apotek a lansat al 3-lea EP, intitulat Apathy, alături de Giash, Vid, Mint și Rayo”

  1. Pingback: Giash - Meie EP [Why So Series] • Feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)