Anim’est 2017: Creepy Animation Night 9

Animest_Creepy_Animation_Night

Anim’est 2017: Creepy Animation Night 9

Unul dintre cele mai de succes evenimente din agenda Anim’est, Creepy Animation Night, ajunge anul acesta la a 9-a ediție și pregătește un program special. Selecția de filme ce oferă publicului acces la cea mai întunecată latură a animației va fi precedată de un performance semnat DIOSA, un proiect unic în peisajul autohton, inițiat de compozitoarea și dirijoarea Simona Strungaru. E vorba despre un concept muzical complex, care îmbină muzica clasică prin elemente de orchestrație complexă cu procedee componistice specifice diverselor perioade din istoria muzicii și elemente de muzică electronică actuală. Din proiect fac parte Simona Strungaru (dirijor, pian), Gabriela Petecilă (flaut), Bogdan Gugu (clarinet), Iulian Nițică (contrafagot), Sebastian Burneci (trompetă), Cristian Lăbuș (trombon bas) și Natalia Pancec (vioară). Proiectul lansat în cadrul Creepy Animation Night va fi însoțit de vizualurile realizate la cea mai recentă ediție a atelierului intensiv de animație Animation Worksheep, organizat de Anim’est, și va avea ca tematică ideea de sfârșitul zilei și al timpului, la miezul nopții, când se trezesc la viață creaturi bizare și se dezlănțuie evenimente neașteptate, înspăimântătoare. Sfârșitul performance-ului va fi

 

marcat de o prestație artistică a coregrafului, actorului și dansatorului Paul Cosma-Cimpoieru, inspirată de aceeași temă a luptei cu timpul. Responsabil de lookul artiștilor pe scenă va fi Salonul FASON by Cristina Grama, alături de Alexandra Grama,  Christina Oné Photography și Maria Radu Makeup Artist.

Cine-concertul DIOSA va fi urmat de un maraton de trei ore de animații horror și bizare, între care și cel mai recent scurtmetraj de animație realizat după benzile desenate ale lui Dave Cooper, invitat special la Anim’est anul acesta, și regizat de Rune Spaans – The Absence of Eddy Table. Selecția de filme de animație va fi completată de cele mai terifiante povești, spuse cu ajutorul unor tehnici de animație diverse: stop motion, 2D, 3D sau cut-out, cum este cazul bizarului și excelentului scurtmetraj The Carnival of the Animals, făcut pe muzica celebrului compozitor din epoca romantică Camille Saint-Saëns, însă ancorat în realitatea sumbră a zilelor noastre.  Anticristul, monștrii cu trei capete, ucigașul de pisici și viața după moarte sunt doar câteva dintre personajele și temele ediției Creepy Animation Night 2017, al cărei start se dă sâmbătă, 30 septembrie, la ora 24.00, la Cinemateca Eforie, unde va avea loc și performance-ul DIOSA, și la Cinema Elvire Popesco, tot de la 24.00, unde vor putea fi văzute doar filmele.

Biletele la  la Creepy Animation Night vor putea fi achiziţonate online, pe www.eventbook.ro, și din cinema, în limita locurilor disponibile. Biletele la Creepy Animation Night sunt în valoare de 30 de lei, la Cinemateca Eforie, și de 20 de lei, la Cinema Elvire Popesco. Accesul minorilor este interzis la ambele proiecţii.

Festival Pass-urile, care asigură accesul la toate proiecțiile și evenimentele din cadrul festivalului, au fost puse deja în vânzare pe Eventbook.ro. Prețul unui Festival Pass este de 150 lei.

Cea de-a douăsprezecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est va avea loc în perioada 29 septembrie – 8 octombrie 2017 la Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco, Centrul CINETic și Expirat. Biletele vor putea fi achiziționate în curând pe site-ul www.eventbook.ro și vor fi disponibile, de asemenea, în Cinemateca Eforie și Cinema Elvire Popesco pe toată perioada festivalului.

Leave a reply (we review all comments)