PMB lansează a doua ediție a programului de microgranturi pentru proiectele comunitare

  • by
microgranturi jpg

Primăria Municipiului București prin ARCUB lansează în data de 4 iulie 2017, Programul de microgranturi pentru proiectele comunitare 2017

Aflat la cea de-a doua ediție, Programul de microgranturi pentru proiecte comunitare(denumit în 2016 Generator și integrat în cadrul candidaturii București 2021) vizează oferirea de microgranturi pentru grupuri de inițiativă, cetățeni implicați în viața comunității și grupuri informale formate din minimum trei persoane, care nu sunt constituite juridic, dar care au în comun o viziune și un proiect și își asumă implementarea integrală a respectivului proiect. Ca și anul trecut, programul de microgranturi este implementat în parteneriat cu Fundația Comunitară București.

Valoarea totală a fondului se ridică la suma de 135.000 LEI brut, care va putea fi alocata unui număr maxim de 15 proiecte de activare culturală. Un grup poate înscrie un număr maxim de trei proiecte, dintre care un singur proiect va putea fi selectat pentru finanțare. Fiecare proiect selectat va primi suma maximă de 9.000 LEI brut.

Proiectele selectate vor fi implementate sub directa coordonare a aplicanților, iar bugetul proiectului va fi transferat în 3 tranșe: 35% avans (înainte de începerea perioadei de implementare), 35% (în funcție de ritmul de implementare) și 30% (după finalizarea proiectului).

Programul de microgranturi urmărește:

  • Activarea potențialului local de producție culturală prin încurajarea proiectelor mici, dar fezabile;
  • Coagularea comunității în jurul unui proiect cultural comun, în beneficiul tuturor și gestionat prin colaborare și implicare voluntară;
  • Încurajarea unei abordări de jos în sus, privind asumarea spațiul public și implicarea locuitorilor în viața comunității;
  • Regândirea relației dintre locuitori și instituțiile publice de cultură, văzute ca potențiali parteneri în animarea vieții din cartiere, prin dezvoltarea unei relații de încredere și colaborare.

 

Pot depune idei de proiecte grupuri de inițiativă, cetățeni și grupuri informale de vecini sau persoane fizice care intenționează să dezvolte un proiect cu potențial de coagulare a comunităților la nivelul cartierelor din București.

  • Pot aplica grupurile formate din membri ai unor organizații deja existente, cu condiția ca ideea de proiect să nu aparțină respectivei organizații.

Se pot depune proiecte care vizează:

  • Activități interactive culturale și comunitare care să stimuleze participarea civică și care să includă prioritățile cartierului și diverse practici culturale, să crească accesul la spațiile publice, să reducă barierele și birocrația care îl limitează;
  • Ateliere, expoziții, proiecții de film, cursuri, discuții de grup, prezentări, activități sportive, închiderea străzilor în weekend pentru diverse activități comunitare: gătit în comun, prânzuri comunitare, competiții sportive etc.

Sunt încurajate în mod special ideile de proiecte care vizează cartierele periferice și implică grupuri dezavantajate sau cu risc de marginalizare.

 

CALENDAR 2017

Etapa 1: Propunerea de idei

Campania de înscriere a ideilor de proiecte: 4 iulie –1 august 2017 (până la ora 23:59)

Etapa 2: Selecția de idei

Selecția propunerilor de idei: 2 – 15 august

Anunțul aplicațiilor selectate pentru programul de suport: 16 august

Depunerea și soluționarea contestațiilor: 16 – 20 august

Confirmarea aplicațiilor selectate: 21 august

Etapa 3: Incubatorul de proiecte

22 august – 3 septembrie (6 ateliere de lucru pe 25, 26 și 27 august și pe 1, 2 și 3 septembrie)

Etapa 4 – Selecția proiectelor finaliste

Depunerea proiectelor finale: 10 septembrie

Selecția proiectelor finaliste: 11 – 18 septembrie

Depunerea și soluționarea contestațiilor: 19 – 22 septembrie

Confirmarea aplicațiilor selectate: 25 septembrie

Semnarea contactelor: 25 – 29 septembrie

Etapa 5 – Realizarea proiectelor finaliste

Perioada de implementare a proiectelor: 30 septembrie – 1 decembrie

Raportare finală: 4 – 8 decembrie

Rambursarea se va face până la data de 15 decembrie

 

Pentru mai multe informații: https://arcub.ro/microgranturi-2017/

 

Urmăriți-ne pe:     

Detalii pe www.arcub.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

 

 

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului Internațional al Luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.

Leave a reply (we review all comments)