17 designeri de la Romanian Jewelry Week 2024

Am selectat 17 designeri remarcabili care vor aduce o diversitate de stiluri și viziuni inovatoare la Romanian Jewelry Week 2024, fiecare cu propria poveste și amprentă artistică. Vizitatorii vor avea ocazia să descopere creații unice și să interacționeze cu artiști de renume național și internațional între 2 și 6 octombrie la Biblioteca Națională a României.

Andreia Gabriela Popescu / Romania

Provocare: Cum ar arăta cuvintele noastre rostite dacă am asocia culorile cu vocalele? Ar fi vocalele luminoase sau întunecate? Înalte sau scurte? Netede sau vibrante? Deschise sau închise? Strălucitoare sau pastelate? Cum ar fi culoarea vorbirii noastre? Și muzicalitatea ei ar fi ca un curcubeu?

Adevăr: Vocalele conferă muzicalitate și viață oricărei limbi. Ne încântă urechile asemenea trilurilor păsărilor în primele zile de primăvară, după un iarnă sumbră și rece. Transformă o simplă propoziție într-o arie de operă! Fără vocale, cuvintele ar fi precum tunetul unei furtuni!

Alis Lalu / Romania

Găsesc inspirație în orașul meu, în împrejurimile mele sau în persoanele pe care le întâlnesc. Colecția Skyline este o poveste urbană despre un oraș care întâlnește cerul. Toate piesele din această colecție sunt realizate din argint sau aur, cu lemn de ebonie, perle sau pietre prețioase și semiprețioase.

Anna Dunaevskaia / Moldova Republic

„Natura Naturata” ne apropie de valorile egalității, respectului și diversității. Bijuteriile noastre mari cu pietre prețioase sunt foarte neobișnuite și originale. Amestecul dintre detalii mici și mari creează un sentiment de contrast. Simboluri, metafore, semnificații ascunse, patos pictural, dramă, pasiune și emoționalitate. Stilul baroc, stilul maximal, se referă la extinderea limitelor, asumarea riscurilor și exprimarea individualității tale.

Aseem Gioielli / India

Această colecție este inspirată de frumoasele relații simbiotice din organismele vii și de modul în care oamenii pot învăța de la ele. Aceste organisme, prin relațiile lor mutualiste, trăiesc în armonie, au grijă unele de altele și prosperă datorită resurselor oferite de alte ființe, oferind astfel lecții valoroase. Deși suntem creaturi mici care trăiesc pe această planetă vastă, adesea cauzăm suferință semenilor noștri și contribuim la ruinarea magnificei Mame Pământ.

Alexandru Oancea / Romania

Cât de frumos și trist este sunetul unei frunze uscate pe pământ, zdrobită sub pantoful tău. Simți aproape o fericire auditivă. Nu-i așa? Dar nu este și adevărat că niciodată nu te apleci să vezi ce este dedesubt? Ce s-ar întâmpla dacă frunzele ar fi făcute din argint și nu ar putea fi zdrobite? Te apleci să vezi ce s-a întâmplat și descoperi o lume minunată.

Chelsea Xiaoyu Li / United Kingdom

„Stones Set Stones” subliniază influența reciprocă și schimbul dintre diferite culturi, sugerând că cultura nu este o entitate închisă, singulară, ci mai degrabă o fuziune de elemente multiple. Colecția sparge metodele tradiționale de încrustare prin utilizarea jadului pentru a fixa pietrele prețioase.

Eshte x Madeleine / Romania

Fiecare piesă din această colecție întruchipează conceptul de evoluție prin atingerea umană. Fiecare zgârietură pe acest giuvaer este o experiență de neprețuit, o dezvăluire a drumului tău. Cuvântul gravat pe inel, descoperit după zgâriere, nu este o idee întâmplătoare, ci un semn al unui scop pe care îl vei descoperi într-o zi!

Elas Raluca Ana – AARU / Romania

Prima mea colecție a fost creată din ceea ce prețuiesc cel mai mult în lume – Iubirea însăși. “Love is” este o colecție care arată diversele forme ale Iubirii așa cum le văd eu.

Human APJ / Romania

În copilărie, am fost martoră la cum mama mea, foarte pricepută, repara și lucra cu diferite meșteșuguri prin casă. Unul pe care mi-l amintesc recent a fost arta florilor presate. Privesc toate aceste practici de meșteșug moștenite din familie ca ceva melancolic și prin prisma copilăriei mele. I-am cerut mamei să preseze din nou câteva flori pentru a putea crea această colecție de bijuterii.

Huda Mahdi / Iraq – Romania

Al-Suhad este prima colecție pe care am creat-o pentru a fi expusă într-o expoziție. Este inspirată de frumusețea geografică și istorică a țării mele natale, Irak. Pentru mine, această colecție reprezintă o privire asupra etapelor vieții mele, crescând în Irak. Colecția este realizată pentru a arăta cum văd eu frumusețea Irakului.

Irina Moise – Pinkmoss / Romania

Colecția “Ecourile inimii” vorbește despre multitudinea sentimentelor unei femei și complexitatea acestora. Fiecare inel reprezintă un sentiment, o dispoziție sau o stare de spirit.

Jasiri / Romania

Colecția Flow este o interpretare exclusivă, fluidă și nuanțată a curajului din perspectiva minții creative. Conceptul evocă superputerile de a te dedica cu totul unei pasiuni și toate dificultățile pe care ți le impui în acest proces. Trebuie să te predai pentru a reuși? Ce-ar fi să renunți complet la ideea de a lupta?

Logvin / Ukraine

Colecția SUNRISE este o reflecție a sentimentelor noastre personale față de Soare și momentul răsăritului acestuia. În acest timp, putem simți cu ușurință bucurie și inspirație, deoarece Soarele trezește tot ce există. În filosofia estică, apropiată de noi, Soarele reprezintă Sufletul, forța vieții care ne permite să existăm.

Marie Therese Wolf / Italy

Conceptul din spatele colecției „light, lightshow” se bazează pe dinamica luminii. Piesele sunt podoabe sculpturale pentru gât, care creează iluzia unui spectacol de lumini ce se mișcă odată cu corpul, generând raze de lumină și scufundând purtătorul într-o strălucire luminoasă.

Oval / Romania

‘The Way Out is Through’ este literar și fictiv, inspirându-se din conexiunea cu tărâmuri ascunse, asemeni unui cerc perfect încadrat într-un pătrat. Se dezvăluie atunci când cineva pătrunde dincolo, asemănător cu un deget care alunecă printr-un inel sau un încheietura mâinii care poartă o brățară.

Sharareh Aghaei / Germany – Iran

Majoritatea pietrelor pe care le-am folosit în colecția mea provin din material considerat inutilizabil, colectat de la diferite companii de sculptură, ateliere de prelucrare a pietrelor sau rămășițe ale artiștilor, pentru a fi reciclate și pentru a le oferi o nouă șansă de a-și arăta din nou frumusețea uitată.

Taylor Chyn China / Italy

Folosesc textura în lucrările mele pentru a exprima idei și pentru a crea o conexiune între incertitudine și necunoscut. Adesea oscilez între sentiment și rațiune și încerc să găsesc un echilibru între ele. De asemenea, încerc să găsesc un echilibru între anxietate și așteptare.

Romanian Jewelry Week se află din nou la apogeul strălucirii și inovației, reunind peste 230 de designeri și colective din 40 de țări pentru a celebra arta bijuteriilor contemporane. Ediția din acest an promite să fie una deosebită, cu invitați speciali de seamă precum artistul german Michael Berger și reprezentanți ai Brussels Jewelry Week, Slovenian Jewelry Week, Legnica Silver Festival, International Amber Association și Global Creative Graduate Show, printre alții.

Bilete online pe www.iabilet.ro si in reteaua iabilet.ro/retea

Programul complet al Romanian Jewelry Week și toate detaliile sunt disponibile pe site-ul https://www.romanianjewelryweek.com/

Leave a reply (we review all comments)