Romanian Design Week 2024 prezintă „SynergyX”, experienţa multisenzorială creată de IQOS şi Adrian Damian

Romanian Design Week 2024 prezintă „SynergyX”, experienţa multisenzorială creată de IQOS şi Adrian Damian

Material susținut de IQOS

Romanian Design Week 2024 prezintă „SynergyX”, experienţa multisenzorială creată de IQOS şi Adrian Damian

Între 24 mai și 2 iunie, se defăşoară a douăsprezecea ediţie a Romanian Design Week, cel mai complex eveniment dedicat industriilor creativ-culturale din România. Pentru al patrulea an consecutiv, IQOS susține festivalul care contribuie la reconectarea bucureștenilor cu orașul în care locuiesc și reafirmă potențialul industriilor creative locale. Evenimentul aduce laolaltă designerii, antreprenorii locali şi publicul interesat de design şi artă.

Cu tema „Unlock The City”, ediţia din 2024 a Romanian Design Week își propune să investigheze metodele prin care creativitatea și inovația pot modela orașele de mâine.

RDW dorește să contribuie la explorarea Bucureștiului, la descoperirea potențialului spațiilor creative din oraș și a organizațiilor sau proiectelor culturale care le animă.

IQOS se alătură acestui demers prin două colaborări cu artiști români, alături de care celebrează sinergia simțurilor în spiritul unei comunități reunite sub semnul designului. Atfel, IQOS îşi continuă misiunea declarată de susţinere a progresului şi spiritului creativ.

Prima colaborare este „SynergyX” – A decade of Enjoyment, Innovation and Community, o instalație semnată de Adrian Damian. Cu ajutorul interacțiunii tactile, vizitatorii pot experimenta o simfonie hipnotizantă de imagini și sunete generate dinamic. Instalaţia „SynergyX” este o fuziune între artă, tehnologie și conexiune umană, în care tehnologiile de ultimă oră se îmbină și creează o experiență senzorială și emoțională. Accesul în instalație este permis exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani.

Cunoscută pentru creații colorate şi pline de viaţă, Lana Dumitru este al doilea designer și artist digital care completează experiența IQOS la Romanian Design Week 2024.​ Inspirată de pasiunea comunității IQOS pentru artă şi design, artista a creat o colecție în ediție limitată, special pentru Romanian Design Week. Culorile vii, texturile și modelul simbolizează comuniunea cu cei din jur și legăturile puternice pe care indivizii le dezvoltă în comunitate.

Un proiect The Institute, Romanian Design Week este cel mai mare eveniment interdisciplinar din România care contribuie la dezvoltarea industriilor creative autohtone. Festivalul promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația ca instrumente pentru creșterea culturală, socială și economică. Fiecare ediție prezintă peste 150 de proiecte recente semnate de studiouri locale de arhitectură și design. Programul include și evenimente satelit, găzduite de studiouri de design, showroom-uri, hub-uri creative și galerii de artă. Sub umbrela festivalului, sunt organizate expoziții și evenimente care au ca scop să facă designul accesibil pentru un public larg. În 2023, Romanian Design Week a atras peste 85.000 de vizitatori în cele 17 zile de festival.

IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependență. IQOS este destinat adulților care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.

Leave a reply (we review all comments)