Bucureștiul creativ – 17 zile de evenimente pentru publicul iubitor de creativitate, la Romanian Design Week 2023 

IQOS x Romanian Design Week 2023 

            Romanian Design Week și IQOS te așteaptă până pe 28 mai să descoperi Bucureștiul creativ, în Piața Amzei. Organizatorii au pregătit peste 100 de evenimente pentru membrii comunității creative, dar și pentru publicul nespecialist deopotrivă. Organizat în cinci districte creative, festivalul de anul acesta vine cu o serie de noutăți și programe speciale. Sub tema CONNECTIONS, ediția #11 readuce în programul festivalului expoziția adresată proiectelor arhitecților și designerilor locali din ultimii doi ani din categoriile: arhitectură, design interior, modă, design grafic, ilustrație și design de produs. Peste 160 de proiecte vor fi prezentate publicului timp de 17 zile în cadrul expoziției din Piața Amzei.

            Elementul central va fi instalația „Echoes of Presence”, realizată de RIZI Studio. „Conceptul vorbește despre legăturile care se formează între spații și amprenta pe care oamenii o lasă dintr-un spațiu în altul, influențând cumva experiența următorilor vizitatori sau a vizitatorilor din alt spațiu. Ăsta este conceptul de bază al experienței. Modul în care vizitatorii influențează ambientul dintr-un spațiu într-altul, influențând în același timp experiența celorlalți”, explică arhitecta Alina Rizescu, cea care a creat instalația.

            Timp de o noapte, 15 studiouri și birouri de designeri și arhitecți din tot Bucureștiul își deschid porțile pentru colegi, prieteni și publicul larg, pentru a cunoaște oameni noi, a-și prezenta cele mai recente lucrări și a organiza evenimente sau întâlniri sociale simultan în sediile lor sau în spații conexe. Astfel, noaptea de sâmbătă, 27 mai, va fi dedicată exclusiv arhitecturii și designului de interior.

IQOS x Romanian Design Week 2023 

            RDW 2023 propune o serie de formate noi, în colaborare cu alte organizații preocupate de dezvoltarea industriilor creative locale, ca să încurajeze colaborarea, dar și consumul de design românesc. Astfel, într-un spațiu special dedicat, IQOS invită publicul să-și lase amprenta asupra spațiilor prin care trece și să transforme experiența într-o formă dinamică de „împreună”. Lounge-ul IQOS este o invitație la bucuria și emoția colectivă, unde vizitatorii își pot personaliza dispozitivele electronice cu modele concepute pentru RDW, se pot bucura de băuturi imprimate sau pot câștiga cadouri.

            „Atât artiștii, cât și publicul primesc RDW ca pe o gură de aer proaspăt, european și contemporan. Pentru că este un festival care sper să contribuie la buna reputație a Bucureștiului și a României, care să crească optimismul social local, fie și pentru simplul motiv că asta face designul în general: îți vorbește despre și pentru un viitor mai bun. Îmi doresc ca în anii următori RDW să fie preluat de oameni, de oraș, astfel încât spații, organizații, studiouri sau persoane să caute perioada RDW pentru a-și prezenta cele mai recente proiecte, pentru a-și diversifica audiența, pentru a-și (re)întâlni colaboratori, parteneri sau clienți și pentru a arăta publicului larg locuri care până atunci le-au fost străine sau poate chiar indiferente”, conchide Andrei Borțun, fondatorul The Institute, organizatorul RDW.

Material susținut de IQOS.IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependență. IQOS este destinat adulților care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.

Leave a reply (we review all comments)