LOVERS ROCK – ATELIER DE COLAJE ȘI MUZICĂ PE VINIL

LOVERS ROCK – ATELIER DE COLAJE ȘI MUZICĂ PE VINIL

collage by Cristiana Bucureci

I like to move it, move it! Nu este refrenul unei piese Lovers Rock, ci este motto-ul serii de duminică, 12 februarie, din J’ai Bistrot – Prietenii pun Muzică cu Cristiana și Andrei Bucureci. Începem la ora 16:00 cu un atelier de colaje și continuăm cu un party Lovers Rock cu muzică de pe vinil.

https://www.facebook.com/events/493121082774471/

16:00 – ATELIER DE COLAJE cu Cristiana Bucureci

Atelierul este gândit ca să-ți antrenezi imaginația și talentul prin colaje, folosind decupaje din reviste, fotografii și cărți. Este ca un joc de puzzle, doar că piesele le stabilești tu. Singura regulă a atelierului este să îți dai frâu liber creativității.

Timp de 2h te vei imersa în universul suprarealist al colajelor, vei învăța diferite tehnici și abordări, vei aranja elemente decupate din reviste și vei crea cele mai ingenioase compoziții.

În tot acest proces de creație te va ghida Cristiana Bucureci, artist de colaje ce a debutat în 2015 și până în prezent a avut expoziții colective și individuale la Tel Aviv, la București (în cadrul Romanian Design Week), la Timișoara, Cluj și Iași.

Atelierul este dedicat începătorilor indiferent de vârstă (copii 5+), indiferent de experiență sau de studii.

Costul unui atelier de 2h este:

◦ Adulți: 100 ron

◦ Copii: 75 ron

◦ Pentru adulții care vin însoțiți sau care participă a doua oară, se aplică 15% discount

Înscrierile se fac la adresa: atelierecolaje@gmail.com.

20:00 – MUZICĂ PE VINIL cu Andrei Bucureci

Lovers Rock este un stil de muzică reggae cu un sunet și conținut romantic devenit un gen muzical popular (cu zeci de milioane de discuri vânzări) de la mijlocul anilor 1970 în Londra și pană la sfârșitul anilor 80 când a cucerit toată lumea. Dar influențele sale au fost transatlantice și mai nou există și filmul activist al lui Steve McQueen din seria Small Axe, unde un episod întreg este dedicat Lovers Rock, readucând genul în atenția a milioane de oameni.

Lovers Rock în 5 piese ar suna cam așa:

  1. Susan Cadogan – Hurt So Good (scrisă, compusă și produsă de Lee Scratch Perry)
  2. Janet Kay – Silly Games (scrisă, compusă și produsă de Dennis Bovell)
  3. Dennis Brown – Money În My Pocket (produsă de Joe Gibbs)
  4. Gregory Isaascs – Night Nurse
  5. Hollie Cook – Looking For Real Love (produsă de Prince Fatty)

Intrarea la party-ul Lovers Rock de la ora 20:00 este liberă.

Andrei Bucureci este muzician de peste 10 ani. În prezent are proiectul Lil Obeah care a făcut înconjurul lumii cu cele 4 albume lansate în Marea Britanie și Statele Unite. În 2021 a lansat labelul muzical The Sound of Art to Come Records unde produce muzică și remixuri inspirate de intersecția dintre Pop Art, multi-culturalitate și coloane sonore de filme de groază. Andrei a cântat în trupe precum Tunesinnaourheads, Abator Industries și Crowd Control. Este și om de radio cu colaborări la dublab Los Angeles, Louder Than War în Manchester, Black Rhino Music Radio și Radio Guerrilla.

https://soundofarttocome.bandcamp.com/

Leave a reply (we review all comments)