Kilometrul Zero. Artiștii debutează la Radio România Cultural, de Ziua Culturii Naționale

  • by
Kilometrul Zero. Artiștii debutează la Radio România Cultural, de Ziua Culturii Naționale

Artiști aflați la Kilometrul Zero au șansa de a debuta de Ziua Culturii Naționale, pe 15 ianuarie, la Radio România Cultural. Tot cu acest prilej, postul de radio își reînnoieste cartea de vizită din online și transmite în direct Gala Tinerilor Scriitori/Cartea de poezie a anului 2022.

Artiști amatori ori viitori profesioniști sau pur și simplu creatori de orice vârstă care au crezut întotdeauna în talentul lor, dar nu au avut parte încă de deplină recunoaștere, au răspuns apelului făcut acum câteva săptămâni de Radio România Cultural.

Mai mult de douăzeci dintre cei care au îndrăznit vor putea fi ascultați pe 15 ianuarie, de la 13.15 la 16.00, pe frecvențele RRC si online, în emisiunea Kilometrul Zero-Artiștii debutează la Radio România Cultural, realizată de Theodor Ineluș, Roxana Morar și Sabina Rusu.

Vom cunoaște un împătimit al culturii de numai șapte ani, o romancieră de treisprezece ani, tineri care prin cea ce scriu doresc să depășească traume, ori să de facă mai bine înțeleși, sau poeți aflați la vârsta maturității, care pe lângă meseriile lor și grija față de familii, au continuat mereu să scrie.

Un univers sonor extrem de variat și interesant, cu piese personale, originale, cover-uri sau cu diverse influențe, mergând de la acordeonul clasic până la rock progresiv sau blues- rock psihedelic, este creat de invitații noștri pasionați de muzică, aflați la început de drum.

Nu lipsesc nici cei puțin mai excentrici, cum ar fi o artistă acrobată de Hula Hooping, sau cei care aduc culoare în viața noastră cu lucrările lor plastice.

Vom asculta în emisiune și mărturisiri despre ceea ce îi îndeamnă să meargă mai departe, să nu abandoneze pasiunile lor, chiar dacă pentru unii deja au trecut mulți ani și încă nu au ajuns cunoscuți. De ce nu s-au dat bătuți când au fost ironizați sau descurajați. De ce au ales uneori să transforme suferința în artă. Cine i-a sprijinit și cine nu. Care sunt visele și dorințele lor și ce mesaj vor să transmit lumii.

Lucrările acestora vor putea fi regăsite și pe site-ul Radio România Cultural, care începând de pe 15 ianuarie va avea o interfață nouă, cu un design actual și cu un grad de accesibilitate ridicat. Conținutul său va fi mai bogat în informații culturale, atent structurate, iar cele mai importante emisiuni vor fi disponibile spre reascultare într-un număr mult mai mare.

În acest fel, Radio România Cultural va fi mai accesibil tuturor ascultătorilor oriunde în lume s-ar afla și la orice oră vor dori să revină la emisiunile favorite sau să le asculte în premieră în online.

Tot pe 15 ianuarie, de la ora 16.00, Radio România Cultural va transmite, în calitate de coproducător, ‘’Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de Poezie a anului 2022”, în direct din Aula Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I” din București.

Juriul a anunțat public acordarea Premiului Cartea de Poezie a anului 2022 volumului ”Tot mai multă splendoare” de Alina Purcaru, apărut la editura Cartier. Pentru secțiunea Premiul Tânărul poet al anului 2022 sunt nominalizate cărți semnate de Mihnea Bâlici, Raluca Boantă, Gabriel Cărtărescu și Olga Ștefan. Pentru secțiunea Premiul Tânărul prozator al anului 2022 sunt nominalizate cărți semnate de Irina Anghel, Alexandru Bordian și Sașa Zare. Pentru secțiunea Premiul Tânărul critic literar al anului 2022 sunt nominalizate cărți și articole semnate de Ruxandra Câmpeanu, Victor Cobuz și Călina Părău.

Leave a reply (we review all comments)