Comunicat post eveniment- Urbaniada.ro, Festival de Cultură Urbană, Brașov

afis_1920x1080_fin-7f7f897c

În perioada 17-18 septembrie 2022, pe Aleea Tiberiu Breticeanu din Brașov, a avut loc a doua ediție Urbaniada.ro, un festival dedicat culturii urbane  care promovează arta contemporană urbană și sportul. În cadrul festivalului au avut loc o serie de evenimente sportive pentru comunitatea urbană de sportivi și demonstrații artistice, unde implicarea artiștilor stradali este pe măsură, dar și jocuri și activități pentru publicul larg.

Evenimentul reprezintă o platformă de afirmare și conectare pentru tineri artiști, sportivi și membri ai comunităților locale. Proiectul generează o serie de activități culturale cu scopul de a le prezenta tinerilor din Brașov o variantă autentică a culturii urbane. Totodată, evenimentul colaborează cu mai multe instituții publice și are parteneriate cu companii din mediul privat local, sprijinind astfel implicarea lor în campanii CSR cu impact în comunitate.

Tinerii implicați în Urbaniada au realizat un Skatepark cu un nou element printre rampe pe lângă cele care au constituit punctul de atracție a ediției 2021 a festivalului. Participanții au surprins publicul și anul acesta cu cele mai noi trick-uri în cadrul competițiilor și demonstrațiilor de role, trotinetă, skate și bike. Totodată, Urbaniada.ro a readus sub Tâmpa perna uriașă de aer pentru sărituri pe rampă la înălțime.

Cei care au atras publicul larg în cadrul festivalului au fost următorii:

  • Echilibrescu @echilibrescu, care i-a învățat pe doritori să testeze balance board-ul, o placă ce îi ajută să obțină un echilibru mai bun.
  • Ionuț Coman, un tânăr brașovean care a creat un aparat numit Slackmill, prin care fiecare individ și-a putut exersa, îmbunătăți și recupera echilibrul indiferent de vârsta.
  • Echipa de la BMX MTB RO s-a alăturat cu un workshop, unde au prezentat informații utile pentru pasionații de bmx precum: diferențele dintre bmx entry, mid și high level, dar și a geometriilor și sistemelor de butuc.

Printre demonstrațiile artistice de la eveniment se numără:

  • Artiștii Irlo și Homeboyldj, care au dat viață skatepark-ului și care au creat o lucrare comună de StreetArt de mari dimensiuni.
  • Ahes, un tânăr artist brașovean a oferit o lucrare augumentată pentru Urbaniada.ro, de care oamenii s-au putut bucura atât live, cât și în mediul digial.
  • O incursiune în poezia contemporană a poetei Maram Hmaidan, care a adus poezia pe Aleea de sub Tâmpa în mediul digital. Proiectul s-a încheiat cu un live act de muzică și recitare de poezie.
  • green deco și artistul Sebastin Andrei au creat și adus la Urbaniada.ro o instalație muzicală senzorială cu plante, prin care participanții au avut șansa să își compună propria muzică live.
  • Artista plastică Sandi Bălășoiu a dat viață și culoare unei construcții de forma iregulata realizate de echipa noastră.
  • În cadrul festivalului, artistul Andrei Grigorescu și pasionatul de sporturi David Dascălu au făcut echipă în proiectul “All Seasons”, o lucrare de artă realizată pe un van autentic.
  • Teatrul Independent Arthesium a ținut un workshop de teatru și tehnici de actorie. Cursul ajută la gestionarea emoțiilor și a dezvoltării abilităților de vorbire în public.

Tot evenimentul s-a derulat pe ritmurile a nouă Dj și producători de muzică cunoscuți (Zabbo Nerub,  Necktrow, Homeboyldj, OTT, Shortcut, DNU, Om Love Creations și No Exit), în paralel cu o sesiune creativă de freestyle.

Peste 70 de tineri voluntari, elevi și studenți au participat la construirea și amplasarea rampelor și a scenei și au luat parte la un brainstorming activ în dezvoltarea jocurilor, workshopurilor și crearea zonelor (descrise în detaliu la categoria zonelor) într-un mod sustenabil. Multe dintre materiale sunt reutilizate sau reciclate și vor fi refolosite pentru viitoarele evenimente Urbaniada.ro.

Sponsorii pentru ediția 2022

Primăria Municipiului Brasov, Coresi Shopping Center, Cu arta pe față, Urban Invest

Tipografia Brașov, Urban Monkey Raw, Kronospan, Facultatea de Alimentație și Turism, din cadrul Universității Transilvania

Sponsori ai activităților sportive Flavashop Brașov, Skatepro, Heliskiromania, Skates.ro, Derulat_co, Bikelab Brașov, Bikedistrict, @craci.mvmt

Parteneri Media Radio Guerrilla, Zile și Nopți, @andrvsh

Street Art powered by @molotowromania

Leave a reply (we review all comments)