libertate (ne)controlata

libertate (ne)controlata

Am creat proiectul meu de suflet, One Urban Love, la Londra în 2015. De atunci, iubesc să surprind bucăți de artă urbană statică în combinație cu dinamismul străzii.

Fotografia ”libertate (ne)controlată” este una dintre preferatele mele și poate fi interpretată de către privitor în diferite maniere.

Viziunea mea este că această fotografie exprimă un paralelism între libertatea pe care credem că o controlăm în totalitate și îngrădirea din partea societății.

Iubesc bucuria și puritatea acestui copil, pentru că ne aduce aminte că zâmbetul este decizia noastră, că poate schimba dinamica zilei și că uneori, lucrurile sunt doar în mintea noastră.

Staticul este evident datorită betoanelor clădirii și a gardului. Dinamismul poate fi interpretat din varii perspective: tinerii din școală,  locuitorii blocului de lângă școală, iarba prin care bate vântul, crengile legate de gard făcând zgomot.

Această fotografie a fost realizată în luna ianuarie 2022 în Sibiu. Superba lucrare de artă urbană este realizată de Ortaku și este parte din Sibiu International Street ART Festival.

Fotografie înscrisă în apelul deschis Viața zidurilor în spațiul public.

Proiectul editorial Viața zidurilor în spațiul public este produs de Save or Cancel (Cristina Popa, Andrei Racovițan) prin feeder.ro și co-finanțat de AFCN.

Parteneri: Biblioteca Metropolitană București, Igloo, Zeppelin, The Institute, IQads, Revista Atelierul, One Night Gallery, Designist, La pas prin Brașov, Teen Press, Revista Golan

Proiectul editorial nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a reply (we review all comments)